Despre vinzari

1x punct

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Incercam se convingem: propria mama sa ne lase mai mult la calculator, o fata sa iasa la un "cico", un profesor sa ne dea o nota mai buna, seful sa ne mareasca salariul.Uneori avem succes, alteori nu. O vanzare esuata nu e ca un cadou nereusit, nu o sa iti zica nimeni "macar ai incercat". Ori vinzi, ori nu. Cum zicea si d-nul Dinica in filmul "Filantropica": "Rusine nu e sa cersesti. Rusine e sa c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre vinzari

Incercam se convingem: propria mama sa ne lase mai mult la calculator, o fata sa iasa la un "cico", un profesor sa ne dea o nota mai buna, seful sa ne mareasca salariul.Uneori avem succes, alteori nu. O vanzare esuata nu e ca un cadou nereusit, nu o sa iti zica nimeni "macar ai incercat". Ori vinzi, ori nu. Cum zicea si d-nul Dinica in filmul "Filantropica": "Rusine nu e sa cersesti. Rusine e sa ceri si sa nu ti se dea."

Personal branding ...Tu ai cea mai multa nevoie ca sa aiba succes afacerea; angajatii vin si pleaca, tu ramai. Cea mai buna si eficienta reclama care poti sa o faci esti tu. O reclama daca nu este executata corespunzator poate da esec si iti i-a mai mult timp pentru a corecta greseala. In schimb imaginea proprie o ai in permanenta la tine, o poti modifica dupa nevoile afacerii si tendintele pietei mult mai usor si mai eficient.

Cand vine vorba de contact direct cu piata tinta, o reclama fizica sau electronica va avea mai multe vizualizari decat persoana ta. Dar daca esti un vanzator bun, raportul dintre "vizualizari" si vanzarile rezultate din acestea va fi mai bun decat al unei reclame efective. Acest principiu este valabil pentru afaceri pana intr-o anumita marime.
Daca ai reusit sa devii cat de cat cunoscut de catre target-ul tau, atunci o metoda buna de a-ti creste vizibilitatea este sa apari in propriile materiale publicitare. Scopul acestei actiuni nu este neaparat sa faci reclama persoanei tale, ci de a personaliza business-ul, de a-i da un chip uman, de a stabili o legatura personala intre afacerea ta si client.

Primul exemplu este un salon de coafura pornit de catre un fost coleg de liceu, Denis. Tanarul artist - antreprenor a reusit sa castige destul de mult teren intr-o perioada destul de scurta. Si-a inceput cariera la un salon local si intr-o perioada relativ scurta si-a deschis propria afacere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.