Despre osteoporoza

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Osteoporoza poate insemna lungi perioade de durere, deformari generatoare de infirmitate din cauza ruperii sau faramitarii oaselor, sau chiar posibilitatea unei morti premature.
Datorita longevitatii vietii din prezent, si cresterii numarului persoanelor ce depasesc varsta de 60 de ani (persoane predispuse osteoporozei), numarul celor care sufera de aceasta boala este in ascensiune continua[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre osteoporoza

Osteoporoza poate insemna lungi perioade de durere, deformari generatoare de infirmitate din cauza ruperii sau faramitarii oaselor, sau chiar posibilitatea unei morti premature.
Datorita longevitatii vietii din prezent, si cresterii numarului persoanelor ce depasesc varsta de 60 de ani (persoane predispuse osteoporozei), numarul celor care sufera de aceasta boala este in ascensiune continua.

Osteologii calculeaza ca in anul 2050 in lume vor fi aproximativ 6.250.000 de fracturi de sold (in anul 1990 s-au produs in lume 1.600.000 fracturi de col femural la persoanele in varsta de peste 35 de ani). Bineinteles, aceasta cifra este ingrijoratoare si subliniaza de asemenea alaturi de suferinta bolnavilor de osteoporoza importanta acestei afectiuni.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) considera osteoporoza ca una din bolile majore ale epocii moderne. OMS apreciaza totodata ca in urmatorii 20 de ani numarul cazurilor de osteoporoza se va dubla, iar fracturile pe care le determina constituie una din problemele majore de sanatate pentru societate, careia autoritatile medicale trebuie sa ii acorde o atentie proritara.

Cu toate ca in cele mai multe cazuri osteoporoza afecteaza persoane in varsta tineretea nu reprezinta un factor lepsit de pericol. Exista o forma juvenila a acesteia care ii afecteaza si pe copii. La femei osteoporoza poate aparea dupa nasterea unui copil, la 20-30 de ani, de asemenea este uneori generata de medicatia cu steroizi la orice varsta.
Un risc oarecare nu poate fi evitat la o varsta mai inaintata, dar perspectiva nu este total lipsita de sperante.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.