Despre mumii

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.98

nivel: Liceu

Acesti regi, care au condus Egiptul in timpul Regatului Vechi au fost odata ingropati in Marile Piramide. Desi infaptuirile lor sunt aproape pierdute istoriei, numele si chipurile lor vor trai, atat timp cat piramidele vor sta in picioare. Tiran sau geniu? Unii experti considera ca Khufu (numit si Cheops de catre greci) era un rege arogant si neiertator. Dar astazi, alti oameni de stiinta consider[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre mumii

Acesti regi, care au condus Egiptul in timpul Regatului Vechi au fost odata ingropati in Marile Piramide. Desi infaptuirile lor sunt aproape pierdute istoriei, numele si chipurile lor vor trai, atat timp cat piramidele vor sta in picioare. Tiran sau geniu? Unii experti considera ca Khufu (numit si Cheops de catre greci) era un rege arogant si neiertator. Dar astazi, alti oameni de stiinta considera ca Khufu a condus o tara prospera si ca el a organizat si a avut grija de mii de muncitori.

KEFREN Fiul lui Khufu, Khefren, a construit a doua dintre cele trei mari piramide. Desi este cu 3 metri mai mica decat Marea Piramida a lui Khufu, mormantul lui Khefren a fost construit pe un teren mai inalt astfel incat pare mai inalt decat cel al tatalui sau. MENKAURE
Ultima si cea mai mica piramida de la Giseh a fost inceputa pentru acest rege. Are mai putin de Oe din marimea celorlalte. Menkaure a incercat sa-si faca mormantul mai impresionant acoperindu-l cu granit rosu. A murit inainte ca piramida sa fie terminata.

PIRAMIDELE ASTAZI Turismul este industria cea mai dezvoltata in Egiptul Modern. Astazi, egiptenii arata mandri mostenirile antice catre mii de vizitatori. Ei fac ture si plimbari cu camilele in jurul piramidelor si a celorlalte monumente. Unii ghizi ofera chiar plimbari prin pasaje secrete catre camerele mortuare ascunse adanc in piramide. UN OCHI PAZITOR Timp de secole, vizitatorii Egiptului puteau vedea doar capul Sfinxului. Nimeni nu stia ce se afla sub nisip.

Unii credeau ca era capul si chipul unei femei, poate o zeita sau o regina. Cand arheologii au descoperit in sfarsit intreg Sfinxul, cu aproape 100 de ani in urma, au vazut ca era capul regelui Kefren montat pe trupul unui leu urias. Monumentul este simbolul zeului soarelui Ra si al marii puteri a faraonului. Totusi, Sfinxul inca mai poate ascunde mistere. Unii experti cred ca acele camere neexplorate ale Sfinxului si unele pasaje sunt ascunse in imensul trup al leului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.