Despre masajul terapeutic

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Torticolis (" gat de lup")- Reprezinta blocajul total sau limitarea capacitatii de miscare a gatului in consecinta inflamatiei muschilor gatului si spatelui (regiunea umerilor si toracala superioara, in special al celui stemocleidomastoidian si a trapezului), inflamatii si suferinte ale aparatului ligamentar al articulatiilor intervertebrale; Cauzele fiind determinate de expunerea la curenti de ae[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre masajul terapeutic

Torticolis (" gat de lup")- Reprezinta blocajul total sau limitarea capacitatii de miscare a gatului in consecinta inflamatiei muschilor gatului si spatelui (regiunea umerilor si toracala superioara, in special al celui stemocleidomastoidian si a trapezului), inflamatii si suferinte ale aparatului ligamentar al articulatiilor intervertebrale; Cauzele fiind determinate de expunerea la curenti de aer reci, umezeala, pozitii fortate mentinute timp indelungat, pozitii si atitudini vicioase ale gatului, suferinte vertebrale cervicale de origine reumatismale sau sechele post-traumatice (de ex. Sindromul "loviturii de bici" din accidentele auto).

Hipercifoza - Este o deformare a coloanei vertebrale cu accentuarea convexitatii posterioare din regiunea toracica. Capul si gatul sunt inclinate inainte, formand a cocoasa, omoplatii sunt departati si desprinsi, toracele este infundat, abdomenul supt, bazinul inclinat inapoi, genunchii in flexie. Conturul corpului prezinta curburi si unghiuri mai accentuate.
Tratament:

A.) - masajul partii superioare a spatelui, masajul toracelui si al cefei - masaj special de osteopatie efectuat de specialisti.
B.) - Se vor executa urmatoarele miscari:Din pozitiile: stand, pe genunchi, culcat si mai ales atarnat, se vor executa exercitii de trunchi prin: extensii, rotiri, rasuciri si indoiri laterale, toate fiind executate in plan posterior (in fata). Aceste exercitii vor fi amplificate de cele ale capului si gatului, precum si cele ale membrelor superioare si inferioare. Sunt indicate si exercitii de tarare, din culcat si din sprijin pe genunchi si palme, exercitii de atamari cu bratele si exercitii de redresare pasive sau active. Sunt contraindicate pozitia sezand si miscarile de flexie.

b. Hiperlordoza - este o curbare a coloanei vertebrale in plan antero-posterior cu convexitatea orientata anterior, la nivel de zona lombara. Atitudinea atrage o inclinare a capului si gatului inainte, umeri cazuti, omoplati desprinsi, abdomen proeminent, membrele superioare in flexie, iar cele inferioare in hiperextensie, cu bazinul mult inclinat inainte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.