Despre management si cultura

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.90

nivel: Facultate

Chiar daca orientarea de baza a acestor entitati vizeaza realizarea de valori in sens cultural, in plan secund obtinerea de venituri financiare si gestionarea problematicii proprii, de exemplu, constituie preocupari pe cat de necesare pe atat de stimulative. Prin natura lor problemele conducerii institutiilor culturale, taram de intersectie intima a managementului si culturii, demonstreaza ca aces[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre management si cultura

Chiar daca orientarea de baza a acestor entitati vizeaza realizarea de valori in sens cultural, in plan secund obtinerea de venituri financiare si gestionarea problematicii proprii, de exemplu, constituie preocupari pe cat de necesare pe atat de stimulative. Prin natura lor problemele conducerii institutiilor culturale, taram de intersectie intima a managementului si culturii, demonstreaza ca aceste unitati, dincolo de finalitatile specifice, sunt in linii mari, asemenea tuturor organizatiilor.

Ele au o structura organizatorica distincta, un proces intern specific, foloseste resurse proprii si atrase (input -uri) realizeaza "produse" si "servicii" culturale (outout - uri) in promovarea carora sunt ele interesate si specializate etc.

Sistemul institutional construit si dezvoltat in cultura constituie un instrument complex, utilizat de catre o comunitate umana data, pentru rezolvarea unor probleme concrete si specifice, determinate de necesitatile de ordin spiritual.

Asa dar unitatea culturala nu poate ignora, decat cu grave riscuri, conceptele, paradigmele simbolice si rationamentele calitative care alcatuiesc corpus-ul stiintei managementului. Intr-o cultura organizata institutional managementul devine o cerinta functionala, o conditie indispensabila pentru ca cel sistem sa poata supravietui si sa poata sa functioneze.

Iata astazi de ce managementul este reprezentat tot mai adesea, ca un proces complex "de pilotare" a organizatiei in ansamblul sau catre o finalitate care sa minimalizeze efortul si maximizeze rezultatul. Rolul sau de vector al actiunii umane si in plan mai larg al dezvoltarii si prosperitatii generale este astazi pe deplin validat si recunoscut.1

In esenta managementul este conducerea stiintifica in realitate insa, el inseamna mult mai mult, si de aceea depaseste intelesul restrans de administrare, de indrumare, antrenare etc. Si poate chiar suma tuturor acestor notiuni. El a devenit, si va ramane pentru multa vreme, evenimentul esential al istoriei omenirii2, institutia dominata care defineste reperele dezvoltarii economico - sociale viitoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.