Despre kineziologia aplicata

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.77

nivel: Facultate

Kineziologia aplicata se bazeaza de fapt pe filozofia altor terapii holistice, incluzind in aceasta categorie osteopatia, chiropractica, terapia meridiana si manipularea fizica. Fiecare miscare are in spatele ei un muschi care devine activ si, la polul opus, un alt muschi inactiv. Dezechilibrele musculare sint corectate, folosind presiunea manuala pe muschiul cu pricina, cit si alte tehnici specif[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre kineziologia aplicata

Kineziologia aplicata se bazeaza de fapt pe filozofia altor terapii holistice, incluzind in aceasta categorie osteopatia, chiropractica, terapia meridiana si manipularea fizica. Fiecare miscare are in spatele ei un muschi care devine activ si, la polul opus, un alt muschi inactiv. Dezechilibrele musculare sint corectate, folosind presiunea manuala pe muschiul cu pricina, cit si alte tehnici specifice.
Tipuri de disfunctii diagnosticate si tratate cu ajutorul kineziologiei aplicate

Kineziologia aplicata este folosita de catre chiropracticieni pentru a trata dezechilibre structurale si probleme ale musculaturii si ale incheieturilor, precum si pe post de detector ale unor disfunctionalitati specifice ale unor organe. De exemplu, se crede ca muschiul deltoid este strins legat de plamini, asa incit un test efectuat asupra acestui muschi poate oferi informatii importante despre sanatatea plaminilor. Daca muschiul este slab datorita unei infectii cronice, kineziologul va folosi probabil anumite tehnici prin care sa stimuleze functiile circulatorii si nervoase in zona afectata, drenajul limfatic si energia acupuncturii.

Cind problema este rezolvata, muschiul deltoid va reactiona ca orice muschi sanatos la testele efectuate. Este folosita si pentru a identifica vitaminele si suplimentele necesare unui organism
Kineziologia aplicata este folosita si pentru a identifica vitaminele si suplimentele necesare unui organism care sufera de o anumita disfunctie. De exemplu, daca muschiul deltoid este slabit datorita unei infectii cronice a plaminilor, medicul kineziolog va testa mai multe ierburi si vitamine, plasindu-le pe limba pacientului, cite una pe rind, si retestind puterea muschiului deltoid.

Suplimentul care imbunatateste cel mai vizibil raspunsul muschiului respectiv la testele efectuate este suplimentul ales pentru tratament. Sustinatorii acestei metode cred ca substanta de pe limba pacientului stimuleaza terminatiile nervoase si diferite regiuni ale creierului.
Se pot detecta alergiile si sensibilitatile alimentare
O alta aplicare a kineziologiei este aceea de a detecta alergiile si sensibilitatile alimentare. Hrana care cauzeaza reactii alergice se crede ca determina in acelasi timp si o slabire reversibila a muschilor.

Testul este asemanator cu cel al vitaminelor si suplimentelor, efectuindu-se tot prin plasarea pe limba pacientului a diverse alimente care se presupun ca ar da reactii alergice si apoi testarea muschilor (aceasta tehnica se foloseste mai mult in cazul acelor alimente care induc o reactie de sensibilitate si mai putin in alergiile severe care pot cauza socuri te tip anafilactic).
Cum ar arata o vizita la un cabinet de kineziologie
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.