Despre influenta prietenilor

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.62

nivel: Liceu

Daca fata nu il lasa pe prietenul ei sa o stranga tare in brate si sa o mangaie in timpul blues-uri-lor pe unde poate, inseamna ca nu il iubeste destul! E "prostuta". Celelalte prietene ale ei nu se impotrivesc. De ce ar fi ea altfel?Cred ca exemplul pe care l-am ales, discoteca, e unul dintre punctele de reper dupa care un tanar crestin trebuie sa se orienteze atunci cand isi alege prietenii. Dac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre influenta prietenilor

Daca fata nu il lasa pe prietenul ei sa o stranga tare in brate si sa o mangaie in timpul blues-uri-lor pe unde poate, inseamna ca nu il iubeste destul! E "prostuta". Celelalte prietene ale ei nu se impotrivesc. De ce ar fi ea altfel?Cred ca exemplul pe care l-am ales, discoteca, e unul dintre punctele de reper dupa care un tanar crestin trebuie sa se orienteze atunci cand isi alege prietenii. Daca prietenii sai il obliga sa mearga cu ei la discoteca sau la petreceri destrabalate, atunci nu e bine sa stea alaturi de ei.

Imi dau seama ca pot parea extremist cand scriu contra discotecii. Dar am simtit pe propria piele cata mizerie iti aduce in suflet acest loc. M-am apropiat de Biserica abia la sfarsitul liceului, si am mers pana atunci de multe ori in discoteca. Ori ca sa agat o fata, ori ca sa ma simt bine cu prietena mea. Am simtit pe propria piele cat de mult a starnit in mine discoteca patima desfraului, cat de tare a murdarit discoteca relatia cu o fata. De aceea afirm ca discoteca este o poarta sigura pentru intinarea unei prietenii frumoase.

Stiu ca multi se duc acolo din singuratate. Tinerii au mare nevoie de intelegere, si de multe ori isi pun nadejdea in capriciile destinului: "daca in discoteca vom cunoaste perechea potrivita?..." Este adevarat ca cele mai multe prietenii se leaga in discoteca. Totul e simplu: iti place o fata, dansezi cu ea, daca si ea te place te lasa sa o strangi din ce in ce mai tare in brate, dupa care urmeaza marturisirea dragostei spontane, si totul e gata. Daca tinerii au terminat liceul e "politicos" sa faca si dragoste, tocmai pentru a cimenta noua relatie.
Cat dureaza o prietenie infiripata in discoteca? Putin, foarte putin. Sau, chiar daca tine cativa ani, tot rau se termina. Daca accidental cei doi se casatoresc, divortul va veni repede

Din cati prieteni casatoriti am, cred ca nici unul nu a facut cunostinta cu perechea lui intr-o discoteca. Inainte de a ma imprieteni cu Claudia am avut un moment de deznadejde ca nu gasesc o fata pe sufletul meu si mi-a trecut prin gand sa ma duc macar inca o data la discoteca. Dar mi-am dat seama ca daca o caut la discoteca, voi gasi tocmai o fata alaturi de care nu pot avea decat o relatie superficiala. E foarte important locul in care speram sa ne gasim perechea. Daca o cautam in locuri intinate, locul va murdari relatia noastra.

Nu spun ca fetele de calitate nu calca in discoteca. Dar cred ca nu raman cu o impresie buna. Si, chiar daca au intrat acolo intr-un moment de singuratate, totusi au simtit ca aerul de acolo e urat mirositor. Nu vreau sa vorbim aici mai mult despre discoteca, ci numai despre grupul de prieteni. Prietenii vor sa mearga la un film gen "Tacerea mieilor", film cu multe premii si cu actori mari (mie mi-a parut rau ca am vazut acest film; i s-a facut multa reclama, si am crezut ca e un film bun. Dar e plin de violenta. Cred ca si continuarea lui, "Hannibal", la fel de "instructiva").

Tu ai doua variante: poti sa mergi, si mintea ta se va intina de la prea multa violenta, sau poti sa refuzi, si atunci prietenii se vor supara. Ce e bine sa alegi?Eu consider ca prietenii adevarati sunt cei care nu impun nimic, ci iti respecta libertatea de alegere. Si daca tu nu vrei sa vezi un film, prietenii nu au un motiv real de suparare. Pentru ca fac referire la filme (ceea ce iti spun este valabil in egala masura si pentru piesele de teatru), voi observa ca nu in putine filme este ironizata ideea de casatorie.

Astazi, filmele educa, filmele modeleaza, din pacate! Si incetul cu incetul filmele impun un mod de viata. Ele prezinta ce e valoros si ce nu merita atentie. Or, cei care vad filme care prezinta familia drept o pereche de catuse nu vor putea intelege decat cu greu de ce un prieten de-al lor vrea sa se casatoreasca. Ei vor face eforturi mari pentru a-l feri de o asemenea greseala. Si nu din rautate. Aceste eforturi sunt tocmai o dovada de afectiune: ei vor sa atraga atentia asupra pericolului casatoriei, tocmai pentru ca nu vor ca prietenii lor sa sufere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.