Despre fumat

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.75

nivel: Facultate

Fumatul este o obisnuinta, un obicei care, in timp creaza dependenta. Cred ca nici un fumator nu poate afirma cu tarie ca fumatul ii provoaca vreo satisfactie efectiva, este pur si simplu un obicei pe care o persoana si-l creaza ce ajunge sa devina la fel de normal si de vital in acelasi timp ca orice alta trebuinta fiziologica. Ba mai mult chiar, un fumator renunta de multe ori la o felie de pain[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre fumat

Fumatul este o obisnuinta, un obicei care, in timp creaza dependenta. Cred ca nici un fumator nu poate afirma cu tarie ca fumatul ii provoaca vreo satisfactie efectiva, este pur si simplu un obicei pe care o persoana si-l creaza ce ajunge sa devina la fel de normal si de vital in acelasi timp ca orice alta trebuinta fiziologica. Ba mai mult chiar, un fumator renunta de multe ori la o felie de paine, in favoarea unei tigari.

Nu vom insista acum asupra motivelor care determina un subiect sa se apuce de fumat dar ne putem rezuma la a enumera cateva dintre ele: de plictiseala, din nevoia de a fi acceptat de grupul din care face parte, sau din care ar dori sa faca parte (asta in cazul in care grupul respectiv este dominat de catre fumatori), din curiozitatea pe care o starneste acest fenomen, pentru ca este la moda (sau mai bine zis era la moda), in fine, motivele sunt destul de multe, insa irelevante in contextul prezentei lucrari.

Odata apucata aceasta cale nu prea exista cale de intoarcere. Este posibil ca subiectul respectiv sa nu doreasca sa se lase de fumat, insa in cele din urma, tot se va gandi macar sa se lase. Cred ca orice fumator si-a propus macar o singura data sa se lase de fumat, pentru ca, chiar daca nu este foarte constient de riscurile carora se supune din punctul de vedere al sanatatii, macar se gandeste la banii pe care ii cheltuie pe un pachet de tigari.

In momentul in care a ajuns la concluzia ca trebuie sa elimine definitiv din viata sa acest viciu, individul are nevoie de multa putere de autoconvingere, de vointa. Unii reusesc sa se lase de fumat numai prin vointa, insa pentru cei mai multi fumatori, vointa nu este de ajuns. Acest fenomen a fost analizat si de unii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.