Despre bronsita

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.95

nivel: Facultate

Daca sunteti fumator de multa vreme, o parte din vatamarea adusa pla-"nilor poate fi ireversibila, dar cu cat este vorba de mai putini ani de fu-t cu atat este mai probabila vindecarea completa, spune Gordon Snider, si el specialist in boli pulmonare.
Respingeti vehement fumatul pasiv. Evitati persoanele care fumeaza, iar daca propriul partener este fumator, determinati-1 sa renunte. Fumatu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre bronsita

Daca sunteti fumator de multa vreme, o parte din vatamarea adusa pla-"nilor poate fi ireversibila, dar cu cat este vorba de mai putini ani de fu-t cu atat este mai probabila vindecarea completa, spune Gordon Snider, si el specialist in boli pulmonare.
Respingeti vehement fumatul pasiv. Evitati persoanele care fumeaza, iar daca propriul partener este fumator, determinati-1 sa renunte. Fumatul pracAZticat de alte persoane poate fi cauza bronsitei dvs. Expunerea la fumul "de mana a doua" -- cunoscuta sub denumirea de fumat pasiv -- poate duce la bronsita.

intretineti aportul de lichide. Band multe lichide limpezi veti ajuta fluiAZdizarea mucusului si va veti usura tusea, spune dr. Phillips. "De la 4 la 6 paAZhare pe zi inseamna o fapta buna pentru a scapa de bronsita."DE REGULA, ANTIBIOTICELE NU CONSTITUIE O REZOLVARE
La primul semn de tuse suparatoare asociata cu durere in gat sau in piept, respiratie haraita sau suieratoare, oboseala si temperatura ridicata -- toate simptome ale bronsitei -- exista tendinta de a cere medicului prescrierea de antibiotice.

Totusi, in general, administrarea de antibiotice inseamna pierAZdere de timp, deoarece aproximativ 95 la suta dintre bronsite sunt provoAZcate de virusi, asupra carora antibioticele nu au nici un efect. Doar o proAZportie redusa de infectii bronsice acute sunt declansate de bacterii.Medicii sunt adesea refractari la a recomanda antibiotice, deoarece exisAZta putine dovezi ca ele scurteaza durata bolii sau ca ii diminueaza simptome-le. Totusi, exista unele confirmari ca bronhodilatatoarele -- medicamente folosite in caz de astm pentru dilatarea cailor respiratorii -- contribuie la usurarea simptomelor.

Cercetatorii au constatat ca bolnavii care au folosit bronhodilatatoare au reprezentat un procent mai mare dintre cei care s-au oprit din tusit in interAZvalul de o saptamana dupa inceperea tratamentului, comparatia facandu-se cu un esantion egal de persoane carora li s-a administrat un preparat place-po. Acestia si-au reluat activitatea mai repede decat cei tratati cu placebo. nsa medicii atrag atentia ca bronhodilatatoarele au probabilitatea cea mai mare de a actiona la bolnavii cu caile bronsice inflamate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.