Despre automasaj

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.82

nivel: Facultate

Pozitia cea mai favorabila este din sezand, uneori si in culcat dorsal sau lateral (stanga si dreapta).
In functie de situatie automasajul se poate executa cu ambele palme sau cu una singura.Deseori automasajul se face in asociere cu kinetoterapia activa (de ex. in cazul articulatiilor, a muschilor sternocleidomastoidieni) sau apa calda (cada sau bazine, in care se poate adauga sare de Baz[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre automasaj

Pozitia cea mai favorabila este din sezand, uneori si in culcat dorsal sau lateral (stanga si dreapta).
In functie de situatie automasajul se poate executa cu ambele palme sau cu una singura.Deseori automasajul se face in asociere cu kinetoterapia activa (de ex. in cazul articulatiilor, a muschilor sternocleidomastoidieni) sau apa calda (cada sau bazine, in care se poate adauga sare de Bazna, diferite plante sau saruri cu efecte terapeutice), adaugandu-se benefic la masajul propriu-zis si efectele fitoterapiei, termoterapiei si hidroterapiei.

Dintre manevrele manuale, posibil de efectuat pe zonele amintite, mentionam:
In ceea ce priveste automasajul instrumental, acesta poate fi aplicat de cel interesat fie cu aparte actionate mecanic sau/si electric (de regula vibromasatoare, care reclama un plus de securitate, in cazul aparatelor electrice, pentru a evita unele accidente), fie sub forma de hidromasaj sau masaj sub apa.
Pentru a avea eficienta dorita, cel care isi efectueaza masajul pe propriul corp trebuie sa respecte cateva conditii de practicare si anume:

- sa aiba o stare generala buna care sa-i permita acest efort;
- sa cunoasca exact procedurile de masaj si scopul urmarit (igienic, de stimulare, de refacere, terapeutic, etc.);
- sa aiba o stare igienica corporala buna;
- ambianta placuta cu microclimat confortabil;
- sa respecte distanta minima de 2-3 ore fata de masa servita;
- si nu in ultimul rand, o motivatie corespunzatoare pentru aceasta practica. Este indicat ca, cel putin in cazul automasajului de refacere, sa se asocieze procedurilor de masaj si alte mijloace, asa cum am aratat mai inainte, in special kinetoterapia, hidro si termoterapia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.