Despre Vita Crystal Institute

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.78

nivel: Facultate

Flavonoidele sunt produsele secundare din metabolismul plantelor fotosintetice, care apartin in categoria compozitiilor de tip polifenoli. Acestea determina culoarea plantelor, dirijeaza reactiile enzimelor, filtreaza razele UV nocive, protejeaza impotriva parazitilor, tocmai de aceea mai sunt numiti ca "sistemul imunitar al plantelor". Renumitul savant maghiar, Szent-Gyorgyi Albert a descoperit f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre Vita Crystal Institute

Flavonoidele sunt produsele secundare din metabolismul plantelor fotosintetice, care apartin in categoria compozitiilor de tip polifenoli. Acestea determina culoarea plantelor, dirijeaza reactiile enzimelor, filtreaza razele UV nocive, protejeaza impotriva parazitilor, tocmai de aceea mai sunt numiti ca "sistemul imunitar al plantelor". Renumitul savant maghiar, Szent-Gyorgyi Albert a descoperit flavonoidele in 1926, desi activitatea principala si cea mai renumita a savantului a fost producerea formei cristalizate a vitaminei C, pentru care a primit si premiul Nobel.

Descoperirea flavonoidelor starneste tot mai mult interes si recunoastere in randul oamenilor de stiinta, deoarece cu ajutorul acestora s-au obtinut vindecari complete a numeroase afectiuni din cele care erau pana acum considerate incurabile, iar unele dintre ele au fost partial vindecate, obtinandu-se astfel o prelungire mult mai mare a vietii. Flavonoidele, in tarile evoluate, sunt mentionate si apreciate impreuna cu vitaminele, substantele minerale si oligoelementele. In Statele Unite ale Americii, de exemplu, se recomanda un consum zilnic de 150-200 mg de flavonoide.

In medicina se cunosc actualmente peste 5000 de feluri de flavonoide, dintre care cele mai multe feluri sunt flavonoide rosii. Trebuie sa stim, ca in afara de plantele rosii, flavonoidele sunt extrase si din citrice, dar efectul acestora este semnificativ mai redus decat a celor rosii. (efectul celui mai puternic produs flavonoid din citrice este de 7 ori mai slab decat efectul FLAVIN7). Recunoscand importanta flavonoidelor in zilele noastre, mii de tari produc astfel de produse, mai ales Statele Unite ale Americii si Japonia. VITA CRYSTAL datorita inventiei unice pe care o detine(formula speciala de separare a moleculelor), este capabila sa extraga cele mai multe flavonoide rosii, devenind astfel lider mondial in producerea de calitate ale acestora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.