Despre India

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.82

nivel: Liceu

CONDITII NATURALE: Vastitatea teritoriului indian (3214 km de la N la S si 2933 km de la E la V) determina o mare varietate fizico-geografica, concretizata in intinse lanturi muntoase, vaste campii si podisuri. In N se desfasoare Himalaya, cel mai masiv si inalt lant muntos din lume (40 varfuri peste 7600 m), care culmineaza pe teritoriul Indiei la 8611 m in Mt. Godwin Austen din NV. Lantul himala[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre India

CONDITII NATURALE: Vastitatea teritoriului indian (3214 km de la N la S si 2933 km de la E la V) determina o mare varietate fizico-geografica, concretizata in intinse lanturi muntoase, vaste campii si podisuri. In N se desfasoare Himalaya, cel mai masiv si inalt lant muntos din lume (40 varfuri peste 7600 m), care culmineaza pe teritoriul Indiei la 8611 m in Mt. Godwin Austen din NV. Lantul himalaian se desfasoara pe teritoriul Indiei pe cca. 2400 km. Si este format din trei siruri aproape paralele, separate prin podisuri si vai (unele foarte fertile). Acest lant muntos este precedat de o succesiune de coline, Siwalik, formate din materiale aduse de rauri din Himalaya.

Sectorul peninsular din India este dominat de Podisul Deccan compus dintr-o serie de platouri cu altitudini de 400-500 m si care urca spre margini in sisteme muntoase: Vindhya in N, Ghatii de Vest, si Ghatii de Est. Intre lantul himalaian in N si Podisul Deccan in S se desfasoara Campia Indo-Gangetica, de o deosebita netezime, construita de aluviunile purtate de fl. Indus, Gange si Brahmaputra, una dintre cele mai vaste campii din lume.

Clima este dominant tropical-musonica, cu un anotimp secetos, in care temperaturile ating 23 grade C in ianuarie si altul ploios.
PORTURI PRINCIPALE: Bombay, Mormugas, Vishakhapatnam, Madras, Calcutta.
AEROPORTURI PRINCIPALE: Calcutta (Dum Dum), Bombay (Santa Cruz), Dehli (Palam), Madras (Meennambakkam).ECONOMIA: Stat cu economie in curs de dezvoltare, bazata pe agricultura care concentreaza 2/3 din populatia activa . Desi culturile ocupa jumatate din suprafata tarii, randamentul este foarte scazut din cauza lipsei sau slabei dotari tehnice si iregularitatilor climatice .Se acorda mare atentie irigatiilor. In ultimii ani au fost descoperite zacaminte petroliere, atat pe uscat cat si in zona marina.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.