Despre Ecumenism - origini, esenta, deziderate

5x puncte

categorie: Religie

nota: 9.84

nivel: Liceu

De multe ori, autoprezentarea membrilor sau sustinatorilor miscarii ecumenice poate imbraca forme aberante. Sa mentionam manifestarile de la Vulcana- Bai (Targoviste, august 1998) cand materialul pus la dispozitia participantilor se defineste ca Religia secolului XXI , religia sperantei, afirmandu-se ca nu se vrea un parlament al religiilor, ci mai grav, conform cuvantului de deschidere, "un chip [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Despre Ecumenism - origini, esenta, deziderate

De multe ori, autoprezentarea membrilor sau sustinatorilor miscarii ecumenice poate imbraca forme aberante. Sa mentionam manifestarile de la Vulcana- Bai (Targoviste, august 1998) cand materialul pus la dispozitia participantilor se defineste ca Religia secolului XXI , religia sperantei, afirmandu-se ca nu se vrea un parlament al religiilor, ci mai grav, conform cuvantului de deschidere, "un chip sustras dogmelor, un chip viu si convingator" in care functioneaza alte legi decat cele crestine si anume "legea curcubeului",

sau Conferinta Mondiala a Religiilor Lumii pentru Pace tinuta la Bucuresti in septembrie 1998, cand manifestarile au culminat cu aprinderea unui "foc sacru" si rostirea rugaciunii in comun pentru pace impreuna nu numai cu reprezentantii confesiunilor crestine eterodoxe, dar si cu necrestinii si cei apartinand cultelor pagane asiatice.
Credinta noastra legata de acest subiect: A). In privinta harului mantuitor si sfintitor al Sfantului Duh, Sfantul Vasile cel Mare afirma in Epistola I Canonica:

"Inceputul separarii a fost schisma, iar prin aceasta despartire ei nu mai au harul Sfantului Duh care nu li se mai da din momentul despartirii lor. La inceputuri, inainte de despartire, acestia aveau harul preotiei si prin punerea mainilor transmiteau acest har sfintitor, iar dupa schisma au devenit laici, incat nu mai au puterea harului nici pentru a boteza, nici pentru a hirotonii; cei rupti de Biserica au devenit astfel incapabili sa transmita si altora harul Sfantului Duh".

Sfantul Irineu de Lyon afirma:
"Unde este Biserica, acolo este si Duhul Sfant , iar unde este Duhul Sfant acolo este Biserica si tot harul, iar Duhul Sfant este Adevarul; Cei care se departeaza de la Biserica (...) ei se pedepsesc pe ei insisi, tocmai despre ei spune Sfantul Apostol Pavel ca dupa prima si a doua mustrare, indeparteaza-te de ei".
Sfantul Ciprian al Cartaginei:

"In afara Bisericii nu exista mantuire: casa lui Dumnezeu este una singura si este imposibil sa se mantuiasca cineva in alta parte decat in Biserica (...) oricine se departeaza de Biserica devine strain de testamentul Bisericii. Cel ce strica pacea si unitatea in Hristos, lucreaza impotriva lui Hristos".Fericitul Augustin: "Mantuirea ni se da prin Biserica, iar cei ce sunt in afara Bisericii, nu vor primi viata vesnica".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.