Design in mediul virtual

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.82

nivel: Facultate

Pentru a atrage consumatorii, magazinul trebuie sa proiecteze o anumita imagine functionala si psihologica in randul clientilor, indeosebi a pietei tinta. Dependenta in mod prioritar de ambianta, imaginea magazinului este conferita in acelasi timp de reputatia sa, amplasament , asortiment de marfuri , gama serviciilor oferite, politica de pret si activitatile promotionale. Toate aceste atribute, r[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Design in mediul virtual

Pentru a atrage consumatorii, magazinul trebuie sa proiecteze o anumita imagine functionala si psihologica in randul clientilor, indeosebi a pietei tinta. Dependenta in mod prioritar de ambianta, imaginea magazinului este conferita in acelasi timp de reputatia sa, amplasament , asortiment de marfuri , gama serviciilor oferite, politica de pret si activitatile promotionale. Toate aceste atribute, recunoscute si regasite de consumatori in imaginea magazinului, sunt reunite in cadrul mix-ului comertului cu amanuntul.

In acest context, proiectarea tehnologiilor comerciale se bazeaza pe identificarea si particularizarea elementelor marketingului mix al comertului cu amanuntul corespunzator imaginii pietei tinta, obiective a caror necesitate se mentine si in cadrul comertului electronic.
Prima etapa a fundamentarii tehnologiilor comerciale, atat pentru mediul fizic, cat si pentru cel virtual, vizeaza stabilirea formei de comert care va constitui obiectul proiectarii. In cadrul comertului traditional se poate opta pentru comert cu amanuntul, comert cu ridicata sau comert integrat, in timp ce in comertul electronic proiectarea poate viza magazinul electronic (e-shop),

aprovizionarea electronica (eprocurement), magazinul universal electronic (e-mail), piata unui tert (3rd party marketplace), comunitatile virtuale (virtual communities), furnizorii de servicii cu valoare pentru canalele de comert electronic (value chain service provider), platformele de colaborare sau brokeraj-ul de informatii si alte servicii. Indiferent de forma de comert adoptata, principalele componente ale proiectarii tehnologiilor comerciale, reprezentand in acelasi timp si aspectele prioritare ale analizei comparative comert clasic/comert electronic sunt amplasamentul, design-u exterior si interior, amenajarea, etalarea marfurilor, tehnologia transportului comercial si intern, tehnologia ambalajelor, tehnologia aprovizionarii, depozitari, vanzarii, si prestarilor de servicii, tehnologia incasarilor, platilor si decontarilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.