Deserturile

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.95

nivel: Liceu

Acesta se afla la 210 metri adancime si are un debit suficient de mare pentru a asigura cu apa 50.000 de oameni. Raul izvoraste de langa orasul Atar, din Mauritania. Satelitii rusi au descoperit un rau care curge la 210 metri sub intinderile desertice ale Saharei, informeaza Ananova. Descoperirea a fost facuta de catre sateliti capabili sa furnizeze fotografii multidimensionale si de mare precizie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Deserturile

Acesta se afla la 210 metri adancime si are un debit suficient de mare pentru a asigura cu apa 50.000 de oameni. Raul izvoraste de langa orasul Atar, din Mauritania. Satelitii rusi au descoperit un rau care curge la 210 metri sub intinderile desertice ale Saharei, informeaza Ananova. Descoperirea a fost facuta de catre sateliti capabili sa furnizeze fotografii multidimensionale si de mare precizie ale suprafetei Pamantului.

Locul de unde izvoraste, undeva in apropierea orasului Atar din Mauritania (NV Africii), nu este, pentru moment, cunoscut cu exactitate. Cotidianul britanic "Daily Express" relateaza ca specialistii sunt de parere ca descoperirea acestui rau ar putea ajuta la relansarea economiei Mauritaniei, tara in majoritate desertica. Guvernul Mauritaniei a solicitat specialistilor rusi sa testeze solul in apropierea orasului Atar, in cautarea apei. Acestia au gasit apa exact in punctul indicat de sateliti.

Unul dintre specialistii participanti la proiect, citat de "Daily Express", a declarat: "O astfel de fantana in desertul Sahara este cu adevarat o minune a lumii". Sahara are 9 milioane kmAC si este cel mai mare desert din lume. Sahara cuprinde o treime din Africa, aproximativ suprafata statelor unite ale Americii.Lungimea maxima are 5000 km, de la vest la est. Datorita marimii mari a Saharei, Africa este impartita in doua regiuni: nordul Africii care cuprinde doar Sahara si sudul Africii, care cuprinde restul continentului. La vest Sahara este tarmuit de Oceanul Atalntic si la est de Marea Rosie, la nord de Muntii Atlas si de Marea Mediterana.

Sahara cuprinde Mauritania, Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt, Sudan, Ciad, Nigeria si Mali. Majoritatea populatiei locuieste in Mauritania, Maroc si Algeria. Principalele grupe de oameni sunt Sahrawis, Tuareg si Negri. Cel mai mare oras este Nouakchott, capitala Mauritaniei. Alte orase importante sunt Tamanrasset (Algeria) si Ghat (Libia).

Desertul Sahara este foarte uscat, dar exista precipitatii anuale in majoritatea regiunilor, dar nu depasesc 123 mm. O patrime din Sahara are munti, care ating 3415 m in Emi Koussi, Ciad. Cateva varfuri de munti sunt acoperiti de zapada, iarna. Numai 200 000 kmAC din oazele Saharei sunt fertile unde sunt cultivate fructe,vegetale si cereale. Ele sunt alimentate de izvoare subterane.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.