Desertificarea

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 7.62

nivel: Liceu

Drenajul:Sunt numeroase râuri, care vin din afara Saharei, dar apoi intră în izvoarele subterane sau contribuie la sursele de apă de suprafață. În sudul deșertului majoritatea apei vine de la râul Nil sau alte râuri care curg spre Marea Mediterană. Alte răuri sunt furnizate de Lacul Ciad, care este de asemenea situat în partea sudică a Saharei. În nord, cea mai mare parte a apei vine din Munții At[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Desertificarea

Drenajul:Sunt numeroase râuri, care vin din afara Saharei, dar apoi intră în izvoarele subterane sau contribuie la sursele de apă de suprafață. În sudul deșertului majoritatea apei vine de la râul Nil sau alte râuri care curg spre Marea Mediterană. Alte răuri sunt furnizate de Lacul Ciad, care este de asemenea situat în partea sudică a Saharei. În nord, cea mai mare parte a apei vine din Munții Atlas și de la dealurile din Libia, Tunisia, Algeria și Maroc, sub formă de râulețe și albii de ape.

Clima deșertică a Saharei se crede că a fost stabilită acum 5 milioane de ani. De atunci Sahara a fost subiectul unor conditii scăzute de umiditate, care au contribuit la crearea deșertului din zilele noastre. În ultimii 2000 de ani, clima din Sahara a rămas aceeași cu excepția unei perioade de timp în secolele 16-18, când a fost o scurtă epocă de gheață. Acestă epocă a mărit numărul precipitațiilor din Sahara pânț în secolul al 19-lea.

Clima Saharei cuprinde doua subclimate: una subtropicală uscată în nord și o climă uscată tropicală în sud. Climatul tropical uscat este caracterizat prin ierni uscate și blânde, un sezon uscat și cald, exact înainte de anotimpul ploios. Climatul subtropical uscat are temperaturi ridicate anuale, ierni reci, veri foarte calde și două anotimpuri ploioase. Este o fâsie îngustă în partea vestică a Saharei, de-a lungul coastei, care are temperaturi reci în comparație cu restul Saharei, datorită influenței curentului rece canar (Canary).

Climatul subtropical uscat găsit în nord este determinat de tropicul Racului. Iernile sunt considerate reci pentru condițiile deșertului, cu temperaturi de circa 13° C. verile sunt foarte călduroase, cu o medie a temperaturii de 58° C. Precipitațiile în această regiune sunt de 76 mm pe an. Principalele precipitații cad în decembrie și martie, dar maximul de precipiatii cade în august, dar aproape fără nici o picatură de ploaie în mai și iunie. Furtunile din august sunt cunoscute căci creează inundații, care trimit apă în deșert.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.