Desenul de ansamblu

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 10.00

nivel: Liceu

In exemplul din figura XII.1 s-a facut mentiunea respectiva pentru roata considerata demontabila si indepartata.
- Elementele de fixare (suruburi, piulite, saibe) se reprezinta in desenul de ansamblu numai in vedere. Exceptie fac saibele (rondelele) cu alezaj prismatic, care, in desenul de ansamblu, se reprezinta in sectiune. In cazul unor elemente ce se deplaseaza in timpul functionarii es[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Desenul de ansamblu

In exemplul din figura XII.1 s-a facut mentiunea respectiva pentru roata considerata demontabila si indepartata.
- Elementele de fixare (suruburi, piulite, saibe) se reprezinta in desenul de ansamblu numai in vedere. Exceptie fac saibele (rondelele) cu alezaj prismatic, care, in desenul de ansamblu, se reprezinta in sectiune. In cazul unor elemente ce se deplaseaza in timpul functionarii este necesar ca acestea sa se reprezinte in doua pozitii extreme si anume: in pozitia initiala contur trasat cu linie tip A si pozitia extrema cu linie aparenta tip K.

Pozitionarea pieselor componente. Identificarea pieselor componente ale unui ansamblu sau a subansamblurilor dintr-un ansamblu complex se face prin notarea pe desen a acestora prin numere de pozitie, corespunzatoare numerelor din tabelul de componenta al desenului. Pozitionarea elementelor dintr-un desen de ansamblu se face potrivit unor reguli astfel: numerele de pozitie se inscriu pe desene conform STAS ISO 3098/1:1998, cu inaltimea (h) mai mare decat cea a cotelor din desenul respectiv. Aceste numere se inscriu de obicei in afara conturului proiectiei si au inaltimea H = (1,5 i, 2) h.

- liniile de indicatie se traseaza inclinat, in asa fel incat sa nu se confunde cu liniile de contur, axe de simetrie, etc. Nu se admite trasarea liniilor de indicatie sistematic, paralele sau concurente. Se admite ca liniile de intersectie sa fie frante o singura data, daca acest lucru contribuie la claritatea desenului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.