Desenarea entitatilor grafice

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Liceu

In sistemul de unitati zecimale anglo-saxon, virgula de separare a intregului de zecimi este inlocuita prin punct.
Pentru primul segment se introduc coordonatele punctului initial si ale celui final; pentru segmentele urmatoare se introduc doar coordonatele punctului final, considerandu-se drept punct initial punctul final al segmentului precedent. Incepand cu al patrulea punct, pe langa op[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Desenarea entitatilor grafice

In sistemul de unitati zecimale anglo-saxon, virgula de separare a intregului de zecimi este inlocuita prin punct.
Pentru primul segment se introduc coordonatele punctului initial si ale celui final; pentru segmentele urmatoare se introduc doar coordonatele punctului final, considerandu-se drept punct initial punctul final al segmentului precedent. Incepand cu al patrulea punct, pe langa optiunea Undo este inclusa si optiunea Close de inchidere posibila a succesiunilor de entitati de tip Line.

Incheierea comenzii se face printr-un raspuns nul la promptul "Specify next point or [Undo,Close]:". La acelasi prompt mai pot fi date raspunsurile:U - are ca efect stergerea ultimului segment de dreapta desenat;C - deseneaza un segment de dreapta care uneste primul punct furnizat in cadrul comenzii LINE cu ultimul punct specificat la promptul anterior. Pentru selectarea punctelor particulare, reprezentative sau speciale ale diferitelor entitati grafice se foloseste mecanismul OBJECT SNAP (OSNAP). Acesta asigura mai multe moduri de lucru care pot fi utilizate in orice combinatie, ori de cate ori se solicita specificarea unui punct, lucrand in conexiune cu comenzile de desenare si editare. Astfel se definesc:

Temporary Tracking Point - specifica un punct relativ la alte puncte prin intermediul deplasarilor ortogonale sau polare (fig.3.8a);Snap From - stabileste un punct de referinta temporar ca baza pentru specificarea punctelor ulterioare (fig.3.8b); Selectarea punctelor folosind modul Object Snap se face fie tastand in zona de dialog literele majuscule din denumirea ajutorului grafic dorit, fie prin clicarea cu mouse-ul pe iconul corespunzator de pe bara de instrumente ajutatoare Object Snap. In momentul selectarii unuia din modurile OSNAP, cursorul ia una din formele prezentate in figura 3.9, situate si in caseta Drafting Settings din meniul Tools.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.