Descrierea organizatiei sau institutiei aplicante

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

De fapt, ei au continuat demersurile mai vechi ale unor ambitiosi precursori olteni (cu vechi "state" in medicina din regiunea Oltenia, cum ar fi dr. Anton Dobrescu), demersuri atestate de unele documente de arhiva, cum ar fi AVIZUL nr. 1305 din 29 decembrie 1962 al Sfatului Popular Regional Oltenia - Consiliul Tehnico-Stiintific, aviz care propunea calificativul "Foarte bine" in urma analizei doc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Descrierea organizatiei sau institutiei aplicante

De fapt, ei au continuat demersurile mai vechi ale unor ambitiosi precursori olteni (cu vechi "state" in medicina din regiunea Oltenia, cum ar fi dr. Anton Dobrescu), demersuri atestate de unele documente de arhiva, cum ar fi AVIZUL nr. 1305 din 29 decembrie 1962 al Sfatului Popular Regional Oltenia - Consiliul Tehnico-Stiintific, aviz care propunea calificativul "Foarte bine" in urma analizei documentatiei privind studiul tehnico-economic pentru "Construirea Spitalului general cu 900 paturi in orasul Craiova", lucrare in valoare de 75'000'000 lei, prin refolosirea Proiectului Spitalului din Constanta.

In anul 1963 si prima parte a anului 1964 se fac numeroase studii tehnico-economice, acestea fiind concretizate de o "DISPOZITIE privind aprobarea studiului tehnico-economic pentru construirea unui spital general, in orasul Craiova": Intocmirea proiectului de executie a fost in sarcina Institutului de Proiectari a judetului Dolj, al carui director era arhitectul Theodor Cocheci, un profesionist si un om admirabil.

Amplasamentul, potrivit schitei de sistematizare, a fost stabilit in zona de sud a orasului, in apropierea Parcului craiovean "Nicolae Romanescu". Asa cum am mentionat anterior, a fost ales ca baza proiectul spitalului din orasul Constanta, cu 900 paturi, dar, in urma adaptarii acestuia, a rezultat proiectul nr. 435/1965 al Institutului de Proiectare Judetean Dolj, intitulat "Spital general de 1620 paturi, cuplat cu policlinica, in municipiul Craiova" (odata stabilit ca obiectiv de investitii in Craiova, oltenii au sustinut necesitatea ca acest spital sa aiba o capacitate de 1620 paturi, devenind, astfel, cel mai mare spital monobloc din tara).

Spitalul, sub forma de "Y", are marele avantaj al stabilitatii (la cutremurul din 4 martie 1977 a trecut "cu brio" testul) dar si acela de a primi lumina mai multa, indiferent unde sunt amplasate saloanele pentru bolnavi. Spre finele anului 1969, Spitalul era in faza terminala a constructiei. Evaluandu-se cheltuielile pana la acea faza, s-a constatat ca devizul general al Spitalului fusese depasit cu 50 milioane de lei, o suma foarte mare pentru acei ani.In final, valoarea de investitii a spitalului a fost de 120 milioane lei (circa 9 milioane dolari USD).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.