Descoperirile geografice ale chinezilor in Antichitate

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.66

nivel: Liceu

Cu citeva secole inaintea erei noastre, chinezii au inaintat spre raAZsarit pina la marile periferice ale oceanului Pacific si au navigat pe aceste mari. Pe tarmurile marii Galbene ei au descoperit peninsulele Sandun, Liaodun si Coreea, iar apoi, trecind peste larga strimtoare a Coreei, au descoperit principala insula japoneza Hondo (Honsiu) si insulele Kiusiu si Sikoku din sudul Japoniei. Inainti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Descoperirile geografice ale chinezilor in Antichitate

Cu citeva secole inaintea erei noastre, chinezii au inaintat spre raAZsarit pina la marile periferice ale oceanului Pacific si au navigat pe aceste mari. Pe tarmurile marii Galbene ei au descoperit peninsulele Sandun, Liaodun si Coreea, iar apoi, trecind peste larga strimtoare a Coreei, au descoperit principala insula japoneza Hondo (Honsiu) si insulele Kiusiu si Sikoku din sudul Japoniei. Inaintind spre sud, chinezii au descoperit intregul litoral continental al marii Chinei de rasarit, au traversat tropiAZcul nordic si, trecind peste o strimtoare larga, au descoperit insula Tai-van.

Mergind mai departe, spre sud-vest, ei au descoperit marea Chinei de sud cu golful Tonkin, intreaga Indochina de nord-est, bazinul fluviului Rosu (Song-Koi) insula Hainan si zona rasariteana de pe litoralul peninAZsulei Indochina. in secolul al II-lea i.e.n., sub domnia imparatului U Di, chinezii au cucerit Vietnamul. Spre apus, in secolul al III-lea i.e.n., chiAZnezii au extins granitele statului lor pina la lantul Nansan si muntii Sino-Tibetani, adica pina la marginile de nord-est si de est ale podisului Tibetan.

inaintind spre sud si spre vest, chinezii au descoperit in secolul al III-lea i.e.n. aproape toate teritoriile de pe cursul mijlociu si inferior al marilor fluvii care se varsa in marile oceanului Pacific -- de la Ialu, la granita cu Coreea, pina la Mekong in Indochina. Vechii chinezi aveauDESCOPERIRILE GEOGRAFICE ALE POPOARELOR ANTICE
Dtiuni dintre cele mai fantastice despre cursul superior al marilor din Asia de rasarit, precum si despre podisul Tibetului, de unde ;c ele.
secolul al III-lea i.e.n. chinezii aveau o idee foarte vaga despre •ile situate la nord de

Marea cimpie a Chinei si de cotul fluviului e, precum si la vest de acest cot. Or, tocmai din aceasta directie a fost amenintata timp de multe secole de primejdia cea mare a unilor intreprinse de nomazii razboinici. Pentru a se apara im-L lor, chinezii au inceput sa construiasca in secolul al IV-lea i.e.n., a premontana situata la apus de cotul fluviului Huanhe -- Marele nezesc.

in secolele III--II i.e.n. ei au prelungit zidul spre rasarit anhe pina la golful Liaodun din marea Galbena, iar spre apus, ingul granitelor sudice ale desertului Alasan. in felul acesta zidul ia cursul superior al riului Edzin-Gol si ajungea pina la trecatoarea iintre muntii Beisan si Nansan. Ridicarea acestei constructii -- i mare din istoria antica -- a fost posibila numai in urma unei cer-seografice si topografice minutioase a regiunilor prin care trecea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.