Descoperirea piramidelor

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.57

nivel: Liceu

Au aparut astfel o sumedenie de lucruri noi, dar nu stiam inca cum sa le leg. Asociatia dintre piramide si numele de Pharoah [2] te ducea imediat cu gandul la Egiptul Antic. Chiar si "reducerea la sclavie" a lui Stephen Pharoah si a indienilor Montauk de catre un om pe nume Parsons mi s-a parut o coincidenta ironica, tinand cont de Jack Parsons si de legendele legate de el pe care le-am descris in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Descoperirea piramidelor

Au aparut astfel o sumedenie de lucruri noi, dar nu stiam inca cum sa le leg. Asociatia dintre piramide si numele de Pharoah [2] te ducea imediat cu gandul la Egiptul Antic. Chiar si "reducerea la sclavie" a lui Stephen Pharoah si a indienilor Montauk de catre un om pe nume Parsons mi s-a parut o coincidenta ironica, tinand cont de Jack Parsons si de legendele legate de el pe care le-am descris in O noua calatorie la Montauk.

Era greu sa contesti existenta unor sincronicitati. Oricum, la acea vreme nu vedeam inca decat varful aisbergului.Continuand sa fac investigatii in biblioteca, am dat in curand peste Thomas Jefferson (cel care a fost Presedintele Americii). Se pare ca la un moment dat Jefferson a fost foarte interesat de dialectul nativ al indienilor Montauk, propunandu-si sa prezerve aceasta limba aproape moarta. Se pare ca acorda o asemenea importanta acestei probleme incat a calatorit pana la Long Island in speranta de a o rezolva.

Jefferson a gasit numai trei femei batrane care mai vorbeau vechiul dialect. El si-a notat alfabetul si numeroase cuvinte de vocabular, schitand chiar un fel de dictionar. Nu era o lucrare exhaustiva, dar pentru conditiile date a fost considerata o mare realizare.
M-a uimit la culme efortul urias depus de Jefferson pentru un demers aparent atat de neinsemnat. Mi-am adus insa aminte ca era francmason si m-am gandit ca avea motivele lui secrete.

Am aflat ulterior ca ar fi declarat ca a pierdut manuscrisul dictionarului in raul Potomac! A fost salvata doar o mica parte a manuscrisului. Mi-a fost imposibil sa nu ma intreb de ce nu a revenit in Long Island, de vreme ce si-a dat atata osteneala prima oara.
I-am adresat toate aceste intrebari lui Kenn Arthur, un amic de-al meu care pare sa stie mult mai multe informatii decat ai putea crede, indeosebi cu privire la Montauk.

Am vorbit despre el in lucrarea O noua calatorie la Montauk, unde am povestit ca si-a exprimat scepticismul cu privire la relatarile lui Preston, spunandu-mi totodata ca adevarata poveste a Montauk-ului este infinit mai bizara decat si-ar putea imagina vreodata Preston. I-am spus mai intai despre piramide.

Vad ca te apropii in sfarsit (de aflarea adevarului despre Montauk), mi-a spus el.I-am relatat apoi povestea despre Thomas Jefferson si demersul sau legat de dictionarul limbii indienilor Montauk. Mi-a raspuns ca limba acestora era cunoscuta sub numele de Vril, fiind considerata de initiati o limba atlantica straveche. Mai mult decat atat, dialectul reprezenta versiunea ulterioara a unei limbi inca si mai vechi, numita limba enohiana [3], limba ingerilor [4].
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.