Descoperirea creativa - aplicatii practice

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.93

nivel: Liceu

Scopul cercetarii demonstrarea faptului ca: aplicarea invatarii prin metoda descoperirii creative este eficienta pentru ca asigura formarea unei gandiri flexibile, divergente si fluente, iar metodele utilizate stimuleaza participarea activa si deplina, psihica si fizica, individuala si colectiva a elevilor in procesul instructiv-educativ. De asemenea elevii pusi in situatia de a cerceta si descop[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Descoperirea creativa - aplicatii practice

Scopul cercetarii demonstrarea faptului ca: aplicarea invatarii prin metoda descoperirii creative este eficienta pentru ca asigura formarea unei gandiri flexibile, divergente si fluente, iar metodele utilizate stimuleaza participarea activa si deplina, psihica si fizica, individuala si colectiva a elevilor in procesul instructiv-educativ. De asemenea elevii pusi in situatia de a cerceta si descoperii singuri continuturile, vor fi implicati activ in procesul de invatare si vor invata cum sa "foloseasca informatia". Este vorba deci de un mod creator de a aprofunda cunostintele.

Astfel nu vor predomina procesele de memorizare, ci procesele de organizare, sintetizare si adancire a cunostintelor.
Este clar ca exista o intelegere poate putin peiorativa a notiunii de critic , dar cei mai buni creatori sunt aceia care au spiritul critic foarte dezvoltat.in cadrul unei gandiri pozitive, de multe ori considerata a fi inspirata de un tel sau un obiectiv major.
Gandirea critica este esentiala pentru auto-reflectie

In scopul de a trai o viata plina de sens si de a structura vietile noastre in consecinta, avem nevoie pentru a justifica deciziile pe care le adoptam si a reflecta asupra valorilor noastre de acest tip de intelegere. Devine atfel evident ca trebuie sa invatam sa ne dezvoltam gandirea critica ca si instrument de autoreflectie in scopul cultivarii gandirii creative , pentru a nu ramane in capcana disonantei cognitive sau a manipularilor zilnice tulburator de lipsite de substanta (poate tocmai de aceea prind...sunt usor de digerat).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.