Descoperirea actului de proprietate

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.75

nivel: Facultate

Evident, se stie ca la ora actuala terenul de la Camp Hero se afla sub supravegherea Comisiei pentru Parcuri a Statului New York, dar daca situatia ar fi si legalizata, ar fi imposibil ca pe teritoriul respectiv sa se desfasoare proiecte secrete, atat de bine pazite.
Consilierul Cooper mi-a spus ca ar trebui sa existe un act de proprietate indosariat la Oficiul Cadastral din Riverhead, New [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Descoperirea actului de proprietate

Evident, se stie ca la ora actuala terenul de la Camp Hero se afla sub supravegherea Comisiei pentru Parcuri a Statului New York, dar daca situatia ar fi si legalizata, ar fi imposibil ca pe teritoriul respectiv sa se desfasoare proiecte secrete, atat de bine pazite.
Consilierul Cooper mi-a spus ca ar trebui sa existe un act de proprietate indosariat la Oficiul Cadastral din Riverhead, New York. Am facut asadar o excursie la Riverhead si mi-am parcat masina in fata oficiului. Chiar in fata mea se afla parcata o masina identica cu a mea, avand aceeasi culoare si acelasi an de fabricatie.

Din ea a coborat o femeie. Am observat ca placuta de inmatriculare a masinii avea inclus numarul 666. M-am gandit sa-i cer numarul de licenta, dar in cele din urma am renuntat. Cand m-am intors la masina mea, am observat ca acul kilometrajului era oprit nici mai mult nici mai putin decat la 066,6. Mi-am dat seama ca aceasta era distanta exacta de la casa mea si pana aici. Aparitia numerelor 666 mi s-a parut o adevarata ironie a sortii, tinand cont si de faptul ca cele doua acte de proprietate au fost semnate pe 6 august 1660 si pe 6 februarie 1661.
M-am dus apoi la Oficiul Cadastral si am cerut actele de proprietate ale terenului numit Camp Hero.

Pentru cei interesati, care doresc sa examineze personal actele, va pot spune ca acestea se gasesc in tomul Liber 9670, incepand de la pagina 153 si pana la pagina 161, sectiunea acte de proprietate din regiunea Suffolk County, New York.Actul este intitulat "Act de Renuntare la Pretentii [1]" si nu vorbeste propriu-zis de un transfer de proprietate, asa cum ne-au lasat ziarele sa credem. Unul din numerele ziarului Long Island Newsday din iulie vorbea de o ceremonie de semnare a actului de transfer in saptamana care urma.

Actul nu a fost semnat insa pana pe 10 septembrie 1984. Reprezentantul Guvernului care l-a semnat la aceasta data a fost James W. Coleman Jr., Director Regional al Serviciului pentru Pacuri Nationale, Regiunea Atlanticului de Mijloc, 143 Third Street, Philadelphia, Pennsylvania. Reprezentantul statului New York nu a acceptat transferul legal decat pe data de 16 octombrie 1984.

Actul precizeaza clar ca Guvernul Statelor Unite ale Americii cedeaza proprietatea "pentru a fi transformata intr-un parc national sau pentru scopuri de recreatie, in beneficiul cetatenilor statului New York". Guvernul isi rezerva insa dreptul de a lua din nou in proprietate terenul in caz de necesitate legata de apararea Statelor Unite. Actul este intitulat "Act de Renuntare la Pretentii", nefiind propriu-zis un act de transfer de proprietate.

In el se mai stipuleaza si dreptul Guvernului Statelor Unite de a-si pastra proprietatea asupra bogatiilor din subsolul terenului respectiv si dreptul de a-si croi drumuri de acces in vederea exploatarii respectivelor bogatii. Aceasta prevedere da practic carte alba guvernului de a exploata zonele subterane din regiune.

Mai departe, actul precizeaza ca oricare din cele doua parti poate adauga amendamente, iar daca cealalta parte este de acord, dispozitiile din el pot fi schimbate. Daca statul New York nu foloseste terenul cu destinatia de parc national, Guvernul are libertatea de a-l lua inapoi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.