Dermatita de contact a ochiului

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.99

nivel: Facultate

Evolutia bolii este de obicei autolimitata, rareori apar complicatii de tipul unei keratite sau keratoconjunctivite. Pentru a raspunde prin mecanism alergic, organismul trebuie sa fi fost sensibilizat in prealabil; mecanismul iritativ, in schimb, mult mai frecvent intalnit, poate fi declansat chiar de primul contact cu produsul, principalele cauze de iritatie fiind evaporarea componentelor volatil[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dermatita de contact a ochiului

Evolutia bolii este de obicei autolimitata, rareori apar complicatii de tipul unei keratite sau keratoconjunctivite. Pentru a raspunde prin mecanism alergic, organismul trebuie sa fi fost sensibilizat in prealabil; mecanismul iritativ, in schimb, mult mai frecvent intalnit, poate fi declansat chiar de primul contact cu produsul, principalele cauze de iritatie fiind evaporarea componentelor volatile si prezenta unor substante, cum sunt propilenglicolii si emulsificatorii.
Potentialul iritativ al cosmeticelor este, in general, mic si, in multe cazuri, toleranta creste prin expunere repetata.
PRODUSELE COSMETICE SUNT UN PERICOL
Dermatita de contact este determinata nu numai de produsele aplicate la nivelul ochiului (rimel, creion dermatograf, crema, fard de pleoape), ci si de cosmetice cu aplicare l 23523d35x a distanta, cum sunt vopseaua de par si lacul de unghii. Medicamentele cu aplicare l 23523d35x ocala sunt o alta cauza a dermatitei, in special medicatia pentru glaucom, unguentele care contin neomicina sulfat sau anestezice; multi pacienti, tratati initial pentru conjunctivite, sunt victime tipice ale dermatitei/conjunctivitei medicamentoase. Si conservantii folositi la stabilizarea solutiilor de uz oftalmologic (clorura de benzalkonium, thimerosal), inclusiv a celor pentru curatarea lentilelor de contact (thimerosal) sunt iritanti potentiali.

Lista produselor care pot declansa dermatita nu se opreste aici; ea mai contine: servetele de fata, plante, in special din genul Rhus (iedera otravitoare), insecticide, produse de ingrijire casnica, chimice volatile ocupationale, fosforul din chibrituri, perii de animale.

Revenind la cosmetice, ne vom opri asupra principalelor tipuri utilizate. Exista un fenomen in balanta al tolerantei la rimeluri bazate pe formule ce contin apa si al celor anhidre; persoanele care nu le tolereaza pe primele, le suporta foarte bine pe celelalte si invers. In eventualitatea intolerantei la ambele subtipuri de rimel, se pot folosi cele din carbune.

In cazul intolerantei la farduri crema, se utilizeaza cele de tip pudra si invers. Raspunzatoare de fenomenele de intoleranta din cosmeticele oculare sunt, alaturi de componentele volatile si emulsifianti (borat de sodiu, stearat de amoniu), conservantii intalniti in majoritatea cosmeticelor destinate ariei oculare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.