Deprinderi practice de ingrijire

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Facultate

Unele persoane cudificultati de invatare nu castiga niciodata continenta deplina. Altii cu indrumare corecta realizeaza continenta chiar in conditiile unor invaliditati severe. Leziunile la nivelul coloanei vertebrale pot cauza incontinenta. Cand este congenitala, pacientul se obisnuieste cu ea si nu o mai percepe ca pe o problema atat de mare. Cand este secundara unei leziuni este mult mai trauma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Deprinderi practice de ingrijire

Unele persoane cudificultati de invatare nu castiga niciodata continenta deplina. Altii cu indrumare corecta realizeaza continenta chiar in conditiile unor invaliditati severe. Leziunile la nivelul coloanei vertebrale pot cauza incontinenta. Cand este congenitala, pacientul se obisnuieste cu ea si nu o mai percepe ca pe o problema atat de mare. Cand este secundara unei leziuni este mult mai traumatizanta.
Vezi handout-ul.

Incontinenta imperioasa: simte nevoia dar nu poate retine urina pana ajunge la toaleta. Vezica urinara este ca un balon gol - cand se umple ia forma de para. Muschii destinsi declanseaza transmiterea unor mesaje catre creier si apare senzatia de a merge la toaleta. O vezica normala retine 400 ml urina. Suferinzii de scleroza multipla pot retine pana la 1000 ml fara sa simta nevoia de a merge la toaleta.
Incontinenta prin prea-plin: nu se elimina toata urina din vezica, sau sfincterul nu sta deschis timp suficient.

Sfincter excitabil: se elimina numai cateva picaturi, in mod involuntar. Tratamentul medicamentos rezolva problema, dar prin faptul ca relaxeaza rectul pot provoca constipatie si blocajul eliminarii materiilor fecale. Acestea prin acumulare pot obstructiona sfincterul. Semintele de in constituie un remediu foarte eficient - se presara peste cerealele servite la micul dejun.

Evaluati factorii de risc de aparitie a escarelor la pacienti folosind scala de evaluare a lui Norton. Norton et al. Au conceput scala "de risc" (vezi tabelul). Pacientii cu scorul 14 sau mai mic sunt expusi unui risc mai mare de a face escare. Scorurile de 18-20 sunt realizate de cei care au risc minim de aparitie a escarelor. Pacientii cu scorul 14-18 nu sunt considerati a fi expusi riscului, dar ei vor fi re-evaluati de indata ce se constata o deteriorare a starii lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.