Depresie

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.85

nivel: Facultate

Exprimati-va in mod creator. Opusul deprimarii este exprimarea. MelanAZcolia rezulta adesea dintr-un tipar constituit dintr-o suprimare, urmata de o reprimare a sentimentelor noastre, considera dr. Hallowell. Eliberati-va senAZtimentele prin arta, muzica sau prin alta a ctivitate creatoare.

Iesiti din casa. incercati sa faceti acest lucru zilnic pret de cateva ore, spuAZne dr. Vitto[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Depresie

Exprimati-va in mod creator. Opusul deprimarii este exprimarea. MelanAZcolia rezulta adesea dintr-un tipar constituit dintr-o suprimare, urmata de o reprimare a sentimentelor noastre, considera dr. Hallowell. Eliberati-va senAZtimentele prin arta, muzica sau prin alta a ctivitate creatoare.

Iesiti din casa. incercati sa faceti acest lucru zilnic pret de cateva ore, spuAZne dr. Vittone. Stand in acelasi loc prea mult, indeosebi daca sunteti singur, nu faceti altceva decat sa sporiti gandurile negre si simptomele depresive. Mergeti la biblioteca, faceti cumparaturi, vedeti un film. Stimularea este imAZportanta pentru persoanele cu depresie, spune el. Cercetatorii cred ca stimu-larea intretine circulatia neurotransmitatorilor din creier, ca serotonina, care confera buna dispozitie.

Cautati compania prietenilor. Fiti o fiinta sociala cel putin de 2 ori pe saptamana, va sfatuieste dr. Vittone. Nu va planificati doar intruniri, dejuAZnuri de afaceri sau teleconferinte. Stati impreuna cu alte persoane, vorbiti, radeti si relaxati-va. Veti stimula neurotransmitatorii bunei dispozitii. Desi cercetatorii nu stiu exact cum afecteaza viata sociala substantele chimice ale sistemului nervos, spune dr. Vittone, ei stiu totusi ca aceste substante chiAZmice sunt folositoare.

Chicotiti. Urmariti o comedie la televizor, mergeti sa vedeti un film hazliu sau un spectacol de comedie pe viu. Fericirea este contagioasa, va asigura dr. Vittone.Luati lucrurile asa cum sunt. E bine sa nu simtiti nimic, spune dr. HalloAZwell. Nu exista nici un fel de simtaminte "rele". Acceptarea starii in care va aflati va va ajuta sa treceti de ea. in mod similar, amintiti-va ca sentimenteAZle se schimba si ca veti supravietui.

Timpul le vindeca pe toate. Aveti rabdare cu propria persoana. Uneori veti face l pas inainte; alteori veti face 2 pasi inapoi. Vindecarea e un proAZces care nu se poate reprezenta printr-o linie dreapta. Ea se face cu obstacoAZle. Si maine e o zi in care veti incerca din nou.
Respectati o ordine bine stabilita. Alternarea odihnei cu activitatea duce la vindecare prin simpla restaurare a ritmului firesc al organismului. Mer-

Mergeti la medic daca sunteti deprimat in majoritatea timpului pe o durata de 2 saptamani sau mai mult, fara a fi suferit o pierdere importanta, cum ar fi moartea unei persoane iubite. De asemenea, cautati ajutor daca ati suferit o pierdere, iar depresia continua cateva luni sau daca aveti accese intermiAZtente de depresie pe o perioada mai mare de 2 ani. Mergeti la un control meAZdical si pentru a elimina posibilitatea altor boli precum hipotiroidia si anemia.

Simptomele bolii depresive sunt sentimentele de deznadejde, neputinta, tristete si melancolie, ca si pierderea interesului pentru activitatile care altaAZdata va faceau placere, ori o incapacitate de a va bucura de evenimente feAZricite, intre alte semne se numara insomnia, pierderea poftei de mancare, lipsa de energie, concentrare deficitara, iritabilitate, o atitudine negativa si sentimente frecvente de vinovatie. Dar fiti atent la faptul ca adesea simpto-mele depresiei si ale anxietatii se suprapun partial (v. Anxietate).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.