Dependenta de tutun

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.96

nivel: Facultate

In timpul pauzelor dobandite cu greu, cand stresul normal e momentan calmat, tigara care inlatura in cele din urma simptomele de abstinenta devine foarte pretioasa. E vorba de o forma de fumat ocazional si se refera la toate situatiile in care fumatorul e obligat sa se abtina perioade indelungate. Daca foloseste Metoda vointei, fumatorul e nefericit fiindca se simte privat de ceva. Nu-i mai place [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dependenta de tutun

In timpul pauzelor dobandite cu greu, cand stresul normal e momentan calmat, tigara care inlatura in cele din urma simptomele de abstinenta devine foarte pretioasa. E vorba de o forma de fumat ocazional si se refera la toate situatiile in care fumatorul e obligat sa se abtina perioade indelungate. Daca foloseste Metoda vointei, fumatorul e nefericit fiindca se simte privat de ceva. Nu-i mai place pauza sau ceasca de ceai/cafea aferenta.

In consecinta, sentimentul sau de pierdere se amplifica. Totusi, daca mai intai poti inlatura spalarea creierului si nu mai plangi dupa tigara, iti vor placea pauza si ceasca de cafea, desi organismului continua sa-i fie foame de nicotina.O alta situatie dificila e plictiseala, mai ales cand se combina cu perioade de stres. Exemplele tipice sunt soferii profesionisti si casnicele cu copii mici. Munca lor e stresanta si totusi, in mare parte, monotona.

Cand incearca sa se lase de fumat prin Metoda vointei, casnica are timp berechet sa-si faca ganduri negre despre ce a A© pierdut >>, ceea ce-i amplifica depresia.
Din nou, aceasta situatie poate fi depasita cu o atitudine mentala corecta. Nu-ti face probleme ca iti vei aduce incontinuu aminte ca te-ai lasat de fumat. Foloseste aceste clipe pentru a te bucura ca te eliberezi de monstrul nociv. Daca ai o atitudine pozitiva, suferinta abstinentei se poate transforma in placere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.