Delta Dunarii

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.87

nivel: Liceu

In multe dintre zonele umede exista un potential crescut pentru dezvoltarea diferitelor forme de turism care sa protejeze si sa amelioreze cadrul natural. Acest fel de turism la care se face referire uneori este turismul ecologic. Acest termen se concentreaza pe obiectivul protejarii mediului fara a face referire la modalitatile prin care se poate realiza. Constituie un termen recent care urmarest[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Delta Dunarii

In multe dintre zonele umede exista un potential crescut pentru dezvoltarea diferitelor forme de turism care sa protejeze si sa amelioreze cadrul natural. Acest fel de turism la care se face referire uneori este turismul ecologic. Acest termen se concentreaza pe obiectivul protejarii mediului fara a face referire la modalitatile prin care se poate realiza. Constituie un termen recent care urmareste sa includa atat mijloacele cat si obiectivele unui turism responsabil. Turismul responsabil se refera la acea situatie in care factorii de interes, localnicii, companiile si institutiile obtin venituri prin dezvoltarea unei industrii care este organizata si functioneaza in conformitate cu principiile durabile de mediu.

O astfel de abordare care recunoaste atat necesitatile populatiei locale cat si a mediului in care traiesc acestia poate interpretata ca "eco-turism pentru oameni". Aceasta reflecta cresterea aprecierii in randul ecologistilor ca localnicii nu pot fi lasati in afara ecuatiei si ca acestia trebuie sa fie beneficiarii in cazul in care este urmarita o dezvoltare ecologica. In afara cadrului natural deosebit, Delta Dunarii ofera turistilor monumente istorice unice si traditii culturale. Dezvoltarile de natura eco-turistica depind in mare masura de protectia ecosistemelor naturale si valorile culturale asociate acestora.

Odata cu beneficiile unui flux turistic bine gestionat catre comunitatea locala prin intermediul operatorilor de turism locali, ghizi si facilitati, eco-turismul va adauga activitati care sa sprijine populatia locala a Deltei Dunarii spre acel spectru al activitatilor specifice zonelor umede fapt care de asemenea va incuraja conservarea lor. Concluzii Nu sunt planificate alte proiecte sau actiuni in aceasta zona datorita destinatiei sale specifice si anume acela de conservarea a naturii. In perioada ultimilor ani, au fost realizate investitii remarcabile care au urmarit respectarea principiilor turismului durabil.

Un noua locatie turistica cu o capacitate totala de cazare de 230 de locuri (72 de locuri in casute si 158 de locuri in colibe de lemn) de asemenea a mai fost construit si un hotel de trei stele iar unele zone adecvate au fost amenajate pentru campare. Planul de dezvoltare turistica al acestei rezervatii naturale cuprinde toate facilitatile necesare desfasurarii activitatilor unui turism ecologic si durabil; retelele de canalizare si apa potabila, statia de tratare a apelor uzate si o statia de tratare a apei potabile sunt numai cateva din facilitatile care au fost recent construite. Pe plaja au fost amplasate toalete si dusuri cu apa calda, un turn de observatie destinat salvamarilor si umbrele rosii pentru turisti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.