Delphinidae in Marea Neagra

1x punct

categorie: Biologie

nota: 7.22

nivel: Liceu

Caracteristici generale – este un delfin relativ robust avand un rostru scurt si butucanos, de unde si denumirea in limba engleza de “bottlenose” (“delfin cu nasul ca o sticla”). Afalinul are o mare mobilitate cervicala pentru ca cinci din cele sapte vertebre ale gatului nu sunt sudate intre ele cum sunt la delfinii oceanici. Are 18-20 dinti conici ascutiti pe fiecare[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Delphinidae in Marea Neagra

Caracteristici generale – este un delfin relativ robust avand un rostru scurt si butucanos, de unde si denumirea in limba engleza de “bottlenose” (“delfin cu nasul ca o sticla”). Afalinul are o mare mobilitate cervicala pentru ca cinci din cele sapte vertebre ale gatului nu sunt sudate intre ele cum sunt la delfinii oceanici. Are 18-20 dinti conici ascutiti pe fiecare jumatate de maxilar. Lungimea rostrului este de cca. 8 cm, fiind considerat de lungime medie.

In Marea Neagra, afalinul traieste in grupuri nu prea mari, cu efective cuprinse intre 15-25 indivizi. Viteza pe care o ating este in jur de 30 km/h. Afalinii reprezinta o specie predominant ihtiobentofaga, ce se apropie de tarm mai ales primavara. Longevitatea este estimata la 25-30 de ani.

Culoare – culoarea acestui delfin variaza considerabil dar, in general, acest delfin prezinta o coloristica de la gri-deschis spre alb pe partea ventrala, flancurile mai deschise, pana la un gri inchis pe partea dorsala. Trecerea de la culoarea inchisa a partii dorsale catre partea deschisa a partii ventrale este progresiva, fara o limita clara.


inotatoare – inotatoarea dorsala are forma caracteristica, lata la baza, inalta si curbata, aflandu-se aproape de mijlocul corpului. Lobii inotatoarei codale sunt lati si curbati, avand o crestatura mediana bine evidentiata. inotatoarele pectorale sunt de marime medie si ascutite.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.