Delicventa juvenila - cauze

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Iata cateva roluri prin care emotiile se definesc conform imprejurarilor specifice (Arnold, 1960 ; Frijda 1986 apud. J. Zhu, P. Thagard ). Tendinta spre a actiona este legat de hotararea pe care o ai privind o anume actiune care include atat implicatiile fizice cat si psihice. Doar ce tine de natura umana este valabil faptul ca tendinta spre a actiona in vreun fel nu trebuie sa fie chiar si cea m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Delicventa juvenila - cauze

Iata cateva roluri prin care emotiile se definesc conform imprejurarilor specifice (Arnold, 1960 ; Frijda 1986 apud. J. Zhu, P. Thagard ). Tendinta spre a actiona este legat de hotararea pe care o ai privind o anume actiune care include atat implicatiile fizice cat si psihice. Doar ce tine de natura umana este valabil faptul ca tendinta spre a actiona in vreun fel nu trebuie sa fie chiar si cea manifestata. Chiar daca individul este furios se poate afla intr-o situatie in care nu isi poate permite sa si-o manifeste dar in schimb emotionalitatea specifica, cea care a indus starea de furie ramane.

Un alt aspect notabil privind generarea actiunii poate fi impactul emotional asupra luarii deciziilor sau in alegerea optiunilor alternative. Procesul luarii deciziilor presupune alegrea unei optiuni privind setul de optiuni pentru o situatie data, optiunea reprezentand o actiune specifica situatiei. Capacitatea de a face o optiune este considerata un element esential in actiunea umana (Donogan, 1987 apud. J. Zhu, P. Thagard ) si este importanta privind conceptul de libertate (Rowe, 1987 apud. J. Zhu, P. Thagard ). Privind faptul ca o persoana poate in mod voluntar si liber sa faca un anumit lucru implica automat faptul ca el sau ea este apt/a sa se retraga sau sa reia acea actiune.

Capacitatea de a face diferit si luarea unor decizii rationale sunt esentiale in intelegera noastra a situatiei ca fiinte umane. Din experienta noastra de zi cu zi ne intalnim inevitabil cu astfel de situatii. De exemplu cand un individ este furios, bucuros, gelos, temator, rusinat, deprimat sau jignit luarea deciziei poate fi diferita fata de situatia in care sunt calmi si se afla intr-o conjunctura fara tensiuni. Emotiile deasemenea au rol si in executarea sau controlul actiunilor.

Exprimarea fazei generarii actiunii sunt reprezentari mentale la fel ca intentiile, deciziile, alegerile sau esecurile. Aceste reprezentari sunt deobicei la un nivel mai ridicat in ierarhia actiunii asadar relativ abstracte (Gallistell, 1980 apud. J. Zhu, P. Thagard). Sunt multe lucruri de facut inainte de realizarea intentiei planului la nivelul sistemului muscular si scheletic. Intentia deci, trebuie sa fie asociata cu programul de actiune care duce la bun sfarsit scopul propus.

Pentru acest lucru este nevoie combinatia dintre informatii privind sistemul senzorial periferic si sistemul senzorial somatic pentru a face posibila comanda motorie, pe scurt este vorba de o imensa combinatie de informatii procesate pentru executarea si controlul actiunii. Sunt situatii in care prezenta emotiilor sunt absolut indezirabile privind executarea sau controlul comportamentului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.