Degeraturile

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.73

nivel: Liceu

Simptomatologie : degeraturile picioarelor : astfe4l de leziuni apar de obicei la indivizii care au stat mult in zapada sau apa rece . Picioarele sant total insensibile , reci si de o paloare ca de fildesi , pacientul are senzatie de furnicaturi , apar dureri violente care impiedica mersul , primul semn local care apare este edemul , dupa doua trei zile de la instalarea edemului se formeaza flicte[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Degeraturile

Simptomatologie : degeraturile picioarelor : astfe4l de leziuni apar de obicei la indivizii care au stat mult in zapada sau apa rece . Picioarele sant total insensibile , reci si de o paloare ca de fildesi , pacientul are senzatie de furnicaturi , apar dureri violente care impiedica mersul , primul semn local care apare este edemul , dupa doua trei zile de la instalarea edemului se formeaza flictene cu continut sero hemoragic localizate mai ales pe fata dorsala a degetelor si picioarelor .

Unele flictene se deschid aparand dermul viu,rosu amenintat de mortificare , bolnavul acuza dureri intense in timpul nopti si prezinta zone de anestezie .
Dupa deschiderea flictemelor se formeaza gangrena , gangrena evolueaza foarte greu spre vindecare.Ulceratiile care apar dupa eliminarea escarelor se vindeca foarte lent .

Tratamentul : este profilactic si curativ . Tratamentul profilactic consta in masuri de protectie a indivizilor expusi timp indelungat la frig si umezeala . Se interzice masajul si frectia pe zonele afectate , reancalzirea zonei degerate se face intr-o baie cu apa icalzita 40 50 grade timp de 20 minute .
Tratamentul curativ este general si local , tratamentul general impune : tratamentul socului , anti coagulante, antibioterapie . Tratamentul local consta in : pansamente cu antiseptice, deschiderea colectiilor purulente . Amputatiile si dezarticulatiile se practica tardiv doua trei luni cand demarcatia este definitiva .

Simptome :6. De multe ori victima nu remarca degeratura pana ce nu observa cei din jur .
Tratamente :
1. se acopera partea inghetata cu imbracaminte suplimentara sau mai calduroasa .
2. nu se freaca partea inghetata cu zapada sau altceva .
3. se aduce victima in interior .
4. partea inghetata trebuie incalzita rapid .
5. nu se permite victimei sa se aseze cu partea inghetata linga o soba sau radiator .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.