Degeraturi

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Liceu

Recunoasteti semnele unei degeraturi. Degeratura usoara este cea mai obisnuita si lasa pielea intrucatva amortita si alba. Obrajii, varful nasului si urechile sunt locurile cele mai predispuse la degeraturi usoare, explica chiAZrurgul Bruce Paton. Desprinderea pielii si basicarea ei sunt mai putin proAZbabile in degeraturile usoare, dar mai probabile in cele grave, cand este afecAZtat tesutul care[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Degeraturi

Recunoasteti semnele unei degeraturi. Degeratura usoara este cea mai obisnuita si lasa pielea intrucatva amortita si alba. Obrajii, varful nasului si urechile sunt locurile cele mai predispuse la degeraturi usoare, explica chiAZrurgul Bruce Paton. Desprinderea pielii si basicarea ei sunt mai putin proAZbabile in degeraturile usoare, dar mai probabile in cele grave, cand este afecAZtat tesutul care ingheata, in cazul degeraturii grave, pielea ingheata mai tare decat in degeraturile usoare, dar nu intr-atat de profund incat sa-si piarda in totalitate elasticitatea.

"Degeratura usoara reprezinta modalitatea corpului de a incerca sa-si s reze caldura intrerupand circulatia sangelui intr-o extremitate", spune Pecialistul in chirurgia de urgenta Ruth Uphold. "Din nefericire, daca fa-.'' º degeratura grava, din cauza amortelii puteti chiar sa nu aveti habar ca aP facut-o." Degeratura grava necesita atentia unui cadru medical. Tesutul moare, ceea ce ar putea duce la o infectie, la pierderea degetelor, iar in situatii extreme, chiar la pierderea unui brat sau a unui picior.

in cazul unei degeraturi grave, pielea este rece, tare, alba si amortita. Atunci cand este reincalzita, poate capata o culoare rosie sau purpurie, poaAZte sa se umfle si sa faca basici. Ideea de baza este, desigur, de a trata o de-geratura rapid si eficient, pentru ca nimic din toate acestea sa nu se intamAZple, lata ce ati putea face in asteptarea ajutorului medical.Nu lasati partea degerata sa inghete din nou. Cristalele de gheata sunt mai mari decat volumul apei lichide din care se formeaza, iar daca teAZsutul ingheata din nou vor rezulta si mai multe leziuni ale tesutului.

Ganditi. Cel mai bun lucru este sa nu mergeti cu picioarele inghetate, dar oricum e mai bine decat sa lasati un picior inghetat sa se dezghete si apoi sa inghete din nou. Daca vi se pare ca mergand este singura modalitate de a supravietui, atunci pastrati incaltamintea pe piciorul degerat, spune Bruce Paton. "S-ar putea ca piciorul sa faca basici si sa se umfle daca o scoateti si nu mai poate fi pusa inapoi."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.