Definitii alpinism

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Spre deosebire de turist, care cauta mai ales relaxarea si frumusetea, alpinistul se complace in dificultatea de a invinge, in pericolul de a birui, intr-o lupta arzatoare impotriva elementelor naturii. Turisti sint nenumarati, dar performanta in alpinism este rezervata unei minoritati, caci cel ce-si expune viata constient (si din pacate din ce in ce mai mult inconstient), dar cu ideea bine stabi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Definitii alpinism

Spre deosebire de turist, care cauta mai ales relaxarea si frumusetea, alpinistul se complace in dificultatea de a invinge, in pericolul de a birui, intr-o lupta arzatoare impotriva elementelor naturii. Turisti sint nenumarati, dar performanta in alpinism este rezervata unei minoritati, caci cel ce-si expune viata constient (si din pacate din ce in ce mai mult inconstient), dar cu ideea bine stabilita de a domina pericolul pe care-l cauta prin inteligenta si forta sa morala, prin utilizarea reflexelor si a fortei sale fizice, acela apartine obligatoriu unei elite.(Roger Frison-Roche)

Alpinismul este delectarea, pasiunea, tehnica de a urca muntii.(Cesare Maestri).Cind omul vede o ridicatura a suprafetei pamintului el este tentat de a o urca. Nu-i da pace. In parte, vederea sperata ne trezeste curiozitatea. Dar, in primul rind, vine desigur sfidarea pe care acest punct ridicat ne-o azvirle in fata. Vrem sa dovedim noua insine si semenilor nostri ca putem ajunge sus. Nu ocolim dificultatea, ba chiar ne bucura. Realizam ceva ce ne aduce o multumire interioara.

Dorinta de a urca Everestul s-a dezvoltat din imboldul primar care ne mina sa urcam dealul invecinat. Obiectul este mai mare, dorinta este aceeasi. Batalia contra Evereslului este numai una din multele forme in care se exprima lupta spiritului cu materia. In muntele cel mai inalt, spiritul vede materia ingramadita masiv, pe care doreste s-o invinga.
Omul si muntele se trag din acelasi pamint si sint, prin urmare, inruditi. Totusi, muntele reprezinta o treapta mai joasa a materiei.

Omul este mai mic ca masa. dar mai mare ca spirit. De aceea vrea sa invinga cea mai inalta incarnatie a materiei. Aceasta este taina gindului care ne mina pe Everest; in constiinta fortei sale zace voluptatea cea mai inalta a omului.(Sir Francis Younghusband)

Aventura muntilor mari si iubiti: zgiriat si jupuit si sfirsit de oboseala sa mai fii fericit doar pentru citeva sute de metri de stinca pe care te-ai luptat ca sa le escaladezi -- chiar daca stii foarte bine cum iti poti petrece timpul altfel, mai comod, poate mai frumos, mai lipsit de pericole -- si sa revii totusi mereu si mereu -- acesta este cataratorul.(Georg von Kraus)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.