Definitia cuvantului Montauk

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Etimologia, stiinta semnificatiei cuvintelor si a originii lor, este un instrument folosit dintotdeauna de magicieni, care il considera o stiinta sacra [1]. Vom tine cont de aceasta traditie inclusiv la examinarea definitiei cuvantului "Montauk".

Montauk are mai multe semnificatii. A fost definit de diferite autoritati in domeniu ca "loc izolat", "spirit", "arbore al spiritului", "m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Definitia cuvantului Montauk

Etimologia, stiinta semnificatiei cuvintelor si a originii lor, este un instrument folosit dintotdeauna de magicieni, care il considera o stiinta sacra [1]. Vom tine cont de aceasta traditie inclusiv la examinarea definitiei cuvantului "Montauk".

Montauk are mai multe semnificatii. A fost definit de diferite autoritati in domeniu ca "loc izolat", "spirit", "arbore al spiritului", "movila", "fortareata" sau "loc de observatie". Am vorbit deja de un maestru taoist care traieste in Long Island, pe nume Mantak Chia. Acesta mi-a spus ca numele "Mantak" pe care l-a primit el inseamna in tibetana "virtute pozitiva", dar si claritate, intelegere si lumina stralucitoare. In dictionarul Webster's New World virtutea este definita de cuvantul latin vir, care inseamna om.

Dictionarul ne trimite apoi la cuvantul werewolf (n.n. varcolac), derivat de la wei - a fi puternic sau a avea putere. Asemanarea cuvantului Montauk cu un cuvant tibetan cu rezonante pozitive nu mi se pare deloc surprinzatoare, caci limba tibetana are foarte multe cuvinte identice sau similare cu limba hopi a nativilor din America. Spre exemplu, muyaw, cuvantul hopi pentru soare inseamna in tibetana luna. Tiawa, cuvantul hopi pentru luna inseamna in tibetana soare. Indienii hopi vorbesc dialectul shoshone, care face parte integranta din familia de limbi uto-aztece.

Samanii indienilor Montauk sunt cunoscuti pentru spiritele lor calauzitoare, pe care le numesc Manatu sau Manitou. Se spune despre acestea ca au puterea de a schimba formele si de a calatori in timp. Numele are o rezonanta comuna cu tibetanul "mantak". Daca facem conexiunea dintre ele, obtinem: mantak = virtute = om = putere. Altfel spus, mantak ar insemna puterea sau potentialul total al omului, care include din start puterea de a schimba formele si de a calatori in timp.

In glosarul la lucrarea Cheile lui Enoh a lui J.J. Hurtak, "tak" apare ca traducerea tibetana pentru Orion, fiind definit ca "prag al creatiei care face trecerea de la galaxia noastra fizica la urmatorul nivel al creatiei din universul Tatalui nostru ceresc, alcatuit din miriade de super-supergalaxii". Daca adaugam aceasta semnificatie a cuvantului "tak" la prefixul "man", obtinem o semnificatie a cuvantului "mantak" destul de apropiata de cea data mai sus (facand aluzie la aceeasi natura interdimensionala a omului).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.