Defibrilarea

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Viteza efectuarii defibrilarii este factorul determinant al succesului manevrelor resuscitarii. Studiile au aratat prezenta tahicardiei ventriculare ca ritm initial la persoanele care au facut SCR in prespital in conditii ce exclud traumatismele. Acest ritm dureaza insa foarte putin, trecandu-se rapid in FV, iar pentru FV singura sansa de resuscitare este defibrilarea. In continuare proportia paci[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Defibrilarea

Viteza efectuarii defibrilarii este factorul determinant al succesului manevrelor resuscitarii. Studiile au aratat prezenta tahicardiei ventriculare ca ritm initial la persoanele care au facut SCR in prespital in conditii ce exclud traumatismele. Acest ritm dureaza insa foarte putin, trecandu-se rapid in FV, iar pentru FV singura sansa de resuscitare este defibrilarea. In continuare proportia pacientilor care raman in FV descreste in fiecare minut, concomitent crescand procentul asistolei, cu mult mai putine sanse de resuscitare.

Timp de 4 pana la 8 minute aproximativ 50% din pacientii in colaps sunt inca in FV. Repetand ca viteza efectuarii defibrilarii ramane factorul determinant, eforturile se vor concentra pentru a scurta timpul de la aparitia SCR pana la defibrilare. Acest lucru se poate face si implementand utilizarea pe scara larga a defibrilatoarelor semiautomate. Avantajul defibrilatoarelor semiautomate este faptul ca, personalul care le opereaza, necesita mai putina experienta, nefiind necesare cunostinte pentru interpretarea ritmurilor cardiace.
Acest lucru permite unei game largi de persoane (politie, pompieri etc.), sa efectueze actul de defibrilare inaintea sosirii echipajelor medicale.

Succesul defibrilarii depinde de trecerea unui curent adecvat in vederea depolarizarii miocardului, acest lucru fiind conditionat de pozitia electrozilor, impedanta transtoracica, volumul corpului pacientului si energia folosita la soc. Operatorul va lipi electrozii de defibrilare de singura folosinta pe toracele pacientului si va apasa pe butonul de analiza al defibrilatorului care la randul sau va efectua monitorizarea si interpretarea automata a ritmului. Daca ritmul detectat necesita defibrilare, defibrilatorul se va incarca automat, iar operatorul va primi instructiuni scrise si auditive pentru efectuarea socului apasand pe un buton special aflat pe defibrilator si nu pe electrozii de defibrilare.

Energia utilizata la prima defibrilare la adult este de 200 J, in cazul insuccesului se repeta inca o data cu 200 J, iar restul socurilor in timpul resuscitarii vor fi efectuate cu o energie de 360 J. Nu exista limita la numarul de socuri care poate fi efectuat.
Defibrilarile vor fi efectuate in grupuri de cate trei. Deoarece cele trei socuri pot fi efectuate rapid nu este necesara intreruperea secventei de soc pentru efectuarea masajului cardiac si a ventilatiei. Dupa cel de al treilea soc, aparatul analizeaza din nou ritmul cardiac si va indica verificarea pulsului de catre salvator si continuarea manevrelor de resuscitare in cazul in care salvatorul nu identifica prezenta pulsului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.