Defibrilarea

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Stabilesc ca tot personalul instruit in BLS trebuie sa stie sa utilizeze un defibrilator. Conceptul a fost rapid acceptat si aplicat.
Personalul care efectueaza manevrele de BLS include: personal medical care lucreaza in spital sau prespital, pompieri, politisti, alte categorii care pot interveni ca primi intervenienti in locuri si situatii in care poate apare stopul cardio-respirator (salv[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Defibrilarea

Stabilesc ca tot personalul instruit in BLS trebuie sa stie sa utilizeze un defibrilator. Conceptul a fost rapid acceptat si aplicat.
Personalul care efectueaza manevrele de BLS include: personal medical care lucreaza in spital sau prespital, pompieri, politisti, alte categorii care pot interveni ca primi intervenienti in locuri si situatii in care poate apare stopul cardio-respirator (salvatori marini, montani, personal de insotire sau ingrijire, echipe de prim ajutor de pe platformele industriale, de foraj, etc.).

Practic defibrilarea trebuie considerata parte integranta a BLS.
Defibrilatorul este un dispozitiv care descarca controlat soc elctric in vederea intreruperii unei aritmii. Vorbim de defibrilare cand aritmia este FV si de cardioversie cand este vorba de alte aritmii-fibrilatie atriala, flutter atrial, tahicardie ventriculara.
Principalele componente ale unui defibrilator sunt: potentiometru variabil pentru selectarea nivelurilor de energie, un transformator de conversie a curentului alternativ in curent direct, un capacitor pentru stocarea energiei, un buton pentru comanda incarcarii si altul pentru descarcare inchizand astfel circuitul dintre capacitor si electrozi.

Defibrilatoarele semiautomate prezinta cateva caracteristici: legatura cu pacientul se efectueaza prin electrozi adezivi de defibrilare atasati la cabluri flexibil, deasemenea aparatul contine un sistem de detectie si analiza a ritmului programat pentru FV/TV. La detectarea unui asemenea ritm defibrilatorul ,,indica" operatorului sa administreze socul. Componenta ,,automata" se refera la detectarea ritmului de catre aparat si nu de catre operator.

Cativa termeni recapitulative care vor permite intelegerea fenomenelor electrice din cursul defibrilarii. Socul defibrilarii face ca un flux de electroni sa parcurga inima intr-un interval foarte scurt de timp. Acest flux de electroni este definit curent, fiind masurat in amperi. Presiunea care impinge acest flux reprezinta potentialul, iar acesta se masoara in volti. Exista intotdeauna o rezistenta numita impedanta masurata in ohmi. Pe scurt exista flux de electoni sub o anumita presiune pentru o scurta perioada de timp printr-un mediu care opune o rezistenta. O serie de formule definesc aceste relatii:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.