Declaratie informativa privind impozitul retinut pe venituri

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Declaratia se depune la organul fiscal la care platitorii de venituri sunt inregistrati in evidenta fiscala, la termenele prevazute de Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.Ori de cate ori platitorul de venit constata erori in declaratia depusa anterior, acesta completeaza si depune o declaratie rectificativa, situatie in care se va inscrie "X" in casut[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Declaratie informativa privind impozitul retinut pe venituri

Declaratia se depune la organul fiscal la care platitorii de venituri sunt inregistrati in evidenta fiscala, la termenele prevazute de Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.Ori de cate ori platitorul de venit constata erori in declaratia depusa anterior, acesta completeaza si depune o declaratie rectificativa, situatie in care se va inscrie "X" in casuta prevazuta in acest scop.

Platitorii de venituri au obligatia depunerii declaratiei in format electronic, pe suport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, cu respectarea structurii de date prevazute in anexa nr. 4. Suportul magnetic sau optic va fi insotit de borderoul centralizator prevazut in anexa 5, listat pe hartie, semnat si stampilat, potrivit legii.

Casuta "Castiguri din transferul titlurilor de valoare "(lit.h) se bifeaza in cazul castigurilor rezultate in urma tranzactiilor de titluri de valoare pentru care beneficiarul de venit are obligatia stabilirii castigului net/pierderii, pe intreg portofoliu de astfel de titluri de valoare, distinct, in functie de perioada detinerii si pentru care intermediarii au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului.

Casuta "Castiguri din transferul titlurilor de valoare cu impunere finala"(lit.j) se bifeaza in cazul castigurilor rezultate in urma tranzactionarii titlurilor de valoare pentru care impozitul retinut este final.In cazul castigurilor din tranferul titlurilor de valoare, la completarea formularului, se au in vedere dispozitiile Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Hotararii Guvernului nr.44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.