Declaratie de iubire

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Fiecare om "face fata" la ce i se intimpla pentru ca este protejat in felul acesta. Fara acest zid de fiinte iubite care ne inconjoara (inAZdiferent ca ele sint sau nu in viata), noi nu am fi buni de nimic. Ne-am destrama precum intr-o atmosfera in care frecarea este prea mare. Sau ne-am pierde, ne-am rataci pur si simplu in viata. Daca ura celorAZlalti -- covirsitoare uneori! --, invidia lor, mir[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Declaratie de iubire

Fiecare om "face fata" la ce i se intimpla pentru ca este protejat in felul acesta. Fara acest zid de fiinte iubite care ne inconjoara (inAZdiferent ca ele sint sau nu in viata), noi nu am fi buni de nimic. Ne-am destrama precum intr-o atmosfera in care frecarea este prea mare. Sau ne-am pierde, ne-am rataci pur si simplu in viata. Daca ura celorAZlalti -- covirsitoare uneori! --, invidia lor, mirsavia lor sint neputincioase este pentru ca exista citiva oaAZmeni pe care ii iubim pina la capat.

Cu cit mai deosebita este calitatea oamenilor din care e alcatuit edificiul nostru afectiv, cu atit mai subAZtil, mai tenace este modul nostru de a persista in viata. Daca uneori mi se intimpla sa ma simt invulneraAZbil este pentru ca in citeva rinduri -- si acesta a fost [i cazul Monicai Lovinescu si al lui Virgil Ierunca -- ajuns, prin altul, la capatul fiintei mele. In toate aceste cazuri stii ca e in joc ceva care nu se dezminte, ca indiferent ce s-ar intimpla il vei avea pe celalalt egal cu el in fata ta.

Or, tocmai asta iti da garantia de conAZtinuitate a lumii intr-o forma suportabila. Oamenii au cautat dintotdeauna sa obtina o certitudine absoAZluta in ordinea mintii, o propozitie care sa nu poata fi niciodata infirmata, o forma de adevar absolut; de pilda, "suma unghiurilor unui triunghi este egala cu 180". Ei bine, nevoia unei certitudini afective este si mai crincena in noi. Exista oare bucurie mai mare decit sa gasesti corespondentul afectiv al propoziAZtiei de mai sus?

Sa stii ca exista o constelatie umana la care poti oricind sa faci recurs?Asa cum s-a intimplat in cazul atitointelectuali romani, Monica Lovinescu si Virgil Ierunca au patruns in constelatia mea umana mai intii ca o "voce". Devenisera o functie, erau razbunarea partii noastre care nu ajungea sa se rosteasca. Acesti doi oameni au vorbit enorm, desfasurindu-se in timpul istoriei, recuperind teritoriile pierdute ale cuvintelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.