Deck Maintenance

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Una din principalele operatii executata in cadrul curateniei zilnice este curatenia puntii principale. Aceasta operatie se executa in mod diferit la navele cu punte metalica si la navele cu punte de lemn.
La navele cu punte metalica, curatenia zilnica incepe cu maturarea de sus in jos, mai intai puntile superioare (comanda si suprastructurile), apoi puntea principala. Dupa ce au fost inlatu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Deck Maintenance

Una din principalele operatii executata in cadrul curateniei zilnice este curatenia puntii principale. Aceasta operatie se executa in mod diferit la navele cu punte metalica si la navele cu punte de lemn.
La navele cu punte metalica, curatenia zilnica incepe cu maturarea de sus in jos, mai intai puntile superioare (comanda si suprastructurile), apoi puntea principala. Dupa ce au fost inlaturate prin maturare praful si gunoaiele de pe punte, se stropeste cu apa si se spala cu coada pentru ca in final sa se inlature apa si sa se usuce cu alta coada uscata (stoarsa).

Daca puntea metalica nu este vopsita sau acoperita cu un mastic, atunci dupa ce a fost bine spalata cu apa de mare si uscata se mai sterge o data usor cu o coada muiata in motorina sau uleiuri arse de la motoare, pentru ca sa nu rugineasca.
La navele cu punte de lemn operatia incepe de asemenea cu maturatul si apoi se spala cu apa. Dupa primul furtun care stropeste, urmeaza un rand de marinari cu perii cu coada care freaca puntea, apoi alt furtun care spala cu apa curata. In final dupa spalarea cu apa curata vine un rand de marinari cu raschete de cauciuc (cu coada) care inlatura resturile de apa si usuca puntea.

O atentie deosebita trebuie acordata curateniei bailor, spalatoarelor si W.C.-urilor comune, a caror chiuvete se spala cu soda si detergenti, iar podelele cu apa de mare si se usuca cu coada.
Curatenia mica se incheie cu stergerea hublourilor si luminatoarelor si cu furbisarea alamurilor. Un rol special exista pe orice nava pentru furbisarea clopotului. Curatenia mica se
repeta zilnic, catre seara, cand se inlatura gunoaiele de pe punte cu matura sau cu coada, si se matura incaperile comune (sali de mese, careuri) si culoarele.

Curatenia mare se executa o data pe saptamana, de obicei, sambata si incepe cu scoaterea din cabine si careuri a covoarelor, saltelelor si lenjeriei de pat, care se intind pe punte la soare pentru aerisire. Intre timp in cabine se face curatenie generala - se spala podelele metalice si cele acoperite cu linoleum, se sterg mobilele de praf, se spala peretii in locurile unde vopseaua s-a murdarit.
La exterior, se sterg de praf peretii suprastructurilor si se curata eventualele pete sau murdaria aparuta peste vopsea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.