Decizia de investitii si dezinvestitii

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Prin continutul sau si prin gradul de complexitate decizia de investitii implica o abordare profesionista, multidisciplinara de selectare a unei alternative, a unei variante rationale, oferite prin proiect, convenabila si competitiva, de realizare a unei investitii.
Decizia de investitii are caracter strategic prin impactul pe termen lung pe care il declanseaza (de realizare a unui obiect [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Decizia de investitii si dezinvestitii

Prin continutul sau si prin gradul de complexitate decizia de investitii implica o abordare profesionista, multidisciplinara de selectare a unei alternative, a unei variante rationale, oferite prin proiect, convenabila si competitiva, de realizare a unei investitii.
Decizia de investitii are caracter strategic prin impactul pe termen lung pe care il declanseaza (de realizare a unui obiect sau obiectiv, de alocare a unor resurse curente sub incidenta riscului, de asteptare a efectelor incerte).
Decizia de investitii are, pe de alta parte, caracter tactic, atunci cand se refera la activitati, actiuni, integrate in procesul investitional declansat.

Indiferent de momentul de referinta de pe parcursul procesului investitional, care implica alegerea unei alternative dintr-o multime data, finita, se impune luarea in considerare a particularitatilor deciziei in domeniul investitiilor.
Decizia de investitii poate fi abordata, dupa caz, in context teoretic general, in context logic, in context procesual si desigur, in cadrul practicii social-economice.

Preocuparile pe plan teoretic cu privire la decizia de investitii subliniaza in mod deosebit caracterul de unicitate al deciziei, deoarece situatia ce se creeaza prin aducerea la indeplinire a acesteia nu mai poate fi corectata ulterior decat prin rezolvarea unei alte probleme de decizie, in cu totul alte conditii cantitative si in special calitative, decat cele initiale.
Se remarca vehicularea, in plan teoretic, a unor variate metode de decizie in investitii, vizand, dupa caz, mediul cert sau incert, contextul multicriterial al deciziei, conditiile de risc si incertitudine.

1. Metoda rangurilor. In conditiile alegerii obiective a variantelor de proiect, rareori este posibila detasarea neta a unei variante din multimea celor identificate. Deseori indicatorii sintetici utilizati in practica actuala releva contradictoriu varianta cea mai buna, iar in conditiile lipsei unei ierarhizari general valabile a lor (care este aproape imposibila) decizia devine dificila, ceea ce permite manifestarea unei largi subiectivitati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.