De ce reusesc agentii noi

5x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Definirea succesului
Care sunt diferentele dintre un consultant "fabulos", unul "bataios", unul "mediocru" si un "ratat"?
Fabulosii depasesc cu mult standardele minime de performanta ale companiei, depasesc cu mult performantele celorlalti colegi in diverse aspecte ale activitatii si cistiga constant premiile oferite de companie.
Bataiosii se situeaza ca si volum de activitate[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: De ce reusesc agentii noi

Definirea succesului
Care sunt diferentele dintre un consultant "fabulos", unul "bataios", unul "mediocru" si un "ratat"?
Fabulosii depasesc cu mult standardele minime de performanta ale companiei, depasesc cu mult performantele celorlalti colegi in diverse aspecte ale activitatii si cistiga constant premiile oferite de companie.
Bataiosii se situeaza ca si volum de activitate deasupra mediei fata de forta de vinzari, dar nu pot fi considerati fabulosi.

Mediocrii produc la standardele minime de performanta ale companiei, iar volumul de activitate se situeaza imediat sub media companiei.
Ratatii produc sub criteriile minime de performanta ale companiei, au un volum de activitate redus, si ca atare, nu vor rezista mult in acest domeniu.Pentru un consultant nou, LIMRA defineste succesul ca fiind raportat la volumul de activitate (productivitatea) din primul an (de obicei este raportat la comisionul total din anul respectiv).

Pentru a masura acest lucru, productivitatea fiecarui consultant nou este comparata cu cea a celorlalti consultanti noi dintr-o agentie. Un consultant de succes este cel care rezista in acest domeniu dupa 12 luni de activitate si care atinge sau depaseste nivelul de productivitate obtinut de primii 50% dintre toti consultantii care au cel putin un an de activitate din companie. Succesul sau esecul unui consultant depinde de mai multi factori care vor fi prezentati in continuare.

1.Incredere de sine
2.Auto - disciplina
3.Perseverenta
4.Flexibilitate
5.Pun interesele clientilor pe primul loc
6.Respecta judecata (modul de a gindi al) clientilor
7.Dorinta de a invata de la altii
8.Dorinta de a atinge obiectivele
9.Dorinta de perfectionare
10. Dedicatie pentru aceasta munca.
Feldman afirma ca fiecare din aceste caracteristici este sustinuta de linii directoare specifice, care pot conduce catre succes un consultant incepator:

A. Pregateste-te cu atentie pentru tot ce iti propui sa faci.
In general, trebuie sa citesti carti, sa participi la seminarii, sa speculezi experienta colegilor si sa fii la curent intotdeauna cu ceea ce se intimpla in industria asigurarilor.
In mod specific, trebuie sa afli dinainte cit de multe informatii poti despre prospecti. Cunoscind o problema a unui prospect poti fi intotdeauna pregatit sa-i prezinti intr-o discutie preliminara solutia adecvata. Feldman spune de asemenea, ca aceasta pregatire te ajuta sa faci o abordare telefonica cu incredere si mai ales "aceasta obisnuinta de a te pregati inainte este cheia catre cistigarea increderii de sine".

B. Organizeaza-ti activitatea zilnica metodic. Prioritizarea activitatilor ce trebuie desfasurate iti va permite sa stabilesti mai departe, atit obiective pe termen scurt cit si obiective pe termen lung. Conform principiilor lui Feldman, printr-o buna organizare iti vei stabili usor prioritatile astfel incit vei evita sa pierzi timpul cu activitati inutile. Concluzia: te vei autodisciplina.

C. Fii creativ si spontan atunci cind porti o discutie preliminara (prezinti serviciile), imbunatatindu-ti continuu prestatia pina ajungi la performante superioare. Aceasta "rafinare" a prestatiei este rezultatul perseverentei.
D. Adaptati-va prezentarea astfel incit aceasta sa corespunda nevoilor individuale ale clientului. Facind o abordare ce are in vedere analiza nevoilor veti putea sa individualizati fiecare discutie preliminara, oferind fiecarui prospect o solutie care sa corespunda exact necesitatlor sale. Feldman spunea ca atunci cind respecti modul de a gindi al clientilor, motivatiile lor, esti flexibil.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.