De ce fumeaza adolescentii

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.76

nivel: Gimnaziu

Procesul gandirii si concentrarea sunt afectate
- ficatul: in ficat alcoolul se descompune in apa, bioxid de carbon si energie. Ficatul poate descompune doar 15 ml alcool/ora. Daca bei mai mult de atat, restul alcoolului va continua sa circule in sange. Alcoolul afecteaza, de asemenea, capacitatea ficatului de a descompune grasimi. Aceasta stare se numeste ciroza a ficatului si este cauzata[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: De ce fumeaza adolescentii

Procesul gandirii si concentrarea sunt afectate
- ficatul: in ficat alcoolul se descompune in apa, bioxid de carbon si energie. Ficatul poate descompune doar 15 ml alcool/ora. Daca bei mai mult de atat, restul alcoolului va continua sa circule in sange. Alcoolul afecteaza, de asemenea, capacitatea ficatului de a descompune grasimi. Aceasta stare se numeste ciroza a ficatului si este cauzata de abuzul de alcool. Ciroza blocheaza fluxul sangvin al celulelor ficatului, determinand reducerea oxigenului si chiar si moartea.

ALCOOLUL LA VOLAN
Pentru adolescenti, alcoolul la volan reprezinta o problema importanta fiind cauza majora a mortii adolescentilor intre 18-19 ani.
Alcoolul reduce capacitatea de a judeca distantele si vitezele, reduce capacitatea de concentrare, incetineste reflexele, mareste dorinta de asumare a riscurilor. In majoritatea tarilor, a conduce in stare de ebrietate inseamna a avea o concentratie egala sau mai mare de 0,1 concentratie a alcoolului in sange. Conducerea automobilului sub influenta alcoolului este periculoasa si te poate costa viata. Daca bei, nu te urca la volan. De asemenea, refuza sa mergi cu masina cand cel care conduce a consumat bauturi alcoolice.

DE CE CONSUMA ADOLESCENTII DROGURI ILEGALE
Motivele sunt aceleasi ca la alcool si tutun: pentru a se relaxa, pentru a se simti mai bine, pentru a scapa de depresie, pentru a scapa de probleme, pentru a se integra intr-un grup, pentru a se simti mai siguri de ei.Studiile arata ca adolescentii pot cadea foarte usor victima dependentei de droguri. Apare din partea celorlalti presiunea de a consuma droguri.

Dupa ce ai incercat o data, iti place si devii dependent, nemaiavand posibilitatea de a alege. Drogurile dau o dependenta foarte puternica si, de aceea, este vital sa nu incepi sa consumi droguri pentru ca dupa aceea va fi foarte greu sa renunti. Nu exista medicamente pentru a trata dependenta de droguri. Drogurile provoaca dependenta psihologica si fiziologica. Persoana dependenta de droguri crede ca drogul o va face sa se simta mai bine si sa-si desfasoare normal activitatea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.