De ce e greu sa te lasi de fumat

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Asociem fumatul cu varsta adulta si ne straduim din rasputeri sa devenim si noi dependenti. Dupa care ne petrecem restul vietii spunandu-le copiilor nostri sa nu fumeze si incercand sa scapam noi insine de acest obicei.

Si ne petrecem restul vietii platind, pe deasupra, bani grei. Cineva care fumeaza in medie 20 de tigari pe zi cheltuieste pe tigari de-a lungul vietii 25 000 de lir[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: De ce e greu sa te lasi de fumat

Asociem fumatul cu varsta adulta si ne straduim din rasputeri sa devenim si noi dependenti. Dupa care ne petrecem restul vietii spunandu-le copiilor nostri sa nu fumeze si incercand sa scapam noi insine de acest obicei.

Si ne petrecem restul vietii platind, pe deasupra, bani grei. Cineva care fumeaza in medie 20 de tigari pe zi cheltuieste pe tigari de-a lungul vietii 25 000 de lire sterline .Si ce facem cu acesti bani? Ne incarcam in mod sistematic plamanii cu gudroane cancerigene, ne infundam si ne otravim incetul cu incetul vasele de sange. Zi de zi, privam de oxigen fiecare muschi si organ, astfel ca pe zi ce trece devenim tot mai obositi. Ne condamnam pe viata la mizerie, la respiratie urat mirositoare, la dinti ingalbeniti, la haine gaurite, la scrumiere scarboase, la mirosul oribil de fum statut.

O viata de robie. Jumatate din viata asta o petrecem in conditii in care societatea ne interzice sa fumam (in biserici, spitale, scoli, metrouri, sali de cinema, magazine etc.) sau, cand incercam sa reducem numarul de tigari ori sa ne lasam, simtind ca ceva ne lipseste. Restul vietii noastre de fumatori se petrece in conditii in care ni se permite sa fumam, dar ne-am dori sa n-o facem.

Ce fel de hobby e acesta, pe care cand il practici iti doresti sa nu-l practici, iar cand nu-l practici ravnesti la el? Esti socotit de o buna parte din societate o pacoste si, lucrul cel mai neplacut, cu toate ca esti o fiinta umana inteligenta si rationala, ti-e sila de tine. Pentru ca fumatorul se dispretuieste - ori de cate ori se fac campanii antifumat sau de prevenire a cancerului, ori de cate ori isi planifica bugetul, ori de cate ori citeste fara sa vrea avertismentul de pe pachetul de tigari, ori de cuseste sau il doare in piept, ori de cate ori e singurul fumator printre nefumatori.

Si ce avantaje are din toate aceste umbre amenintatoare, ce I s-au cuibarit in minte si-l tortureaza? ABSOLUT NICI UNUL! Placere? Bucurie? Relaxare? Un sprijin? Un stimulent? Toate sunt iluzii, daca nu cumva consideri ca e o placere sa porti pantofi stramti pentru ca te simti usurat cand ii scoti!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.