De ce astrologia?

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.99

nivel: Facultate

Astrologia a avut o influenta majora inca din Antichitate. Babilonia este recunoscuta pentru horoscopul filosofilor bastinasi. Pentru acele timpuri, instrumentele astronomice erau inovatoare. Babilonienii au pus accent pe notiunea timpului, fiind initiatorii calendarului, conceput "in funtie de evenimentele astrale- eclipse solare sau lunare, anotimpuri si echinoctii" (Gheorghita Coser, 2005). DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: De ce astrologia?

Astrologia a avut o influenta majora inca din Antichitate. Babilonia este recunoscuta pentru horoscopul filosofilor bastinasi. Pentru acele timpuri, instrumentele astronomice erau inovatoare. Babilonienii au pus accent pe notiunea timpului, fiind initiatorii calendarului, conceput "in funtie de evenimentele astrale- eclipse solare sau lunare, anotimpuri si echinoctii" (Gheorghita Coser, 2005).

Incasii au adus contributii majore astrologiei prin impartirea anului in 12 luni si 365 de zile si observarea miscarilor planetei Venus. Conceptele cu care opereaza astrologia sunt zodiile, planetele, casele, harta natala. Astrologia isi pierde valoarea sacra odata cu modernitatea. Aceasta devine o modalitate de a face bani, un horoscop inventat cu intentia de a insela. Multi oameni cred ca acest domeniu este unul fantezist deoarece ii cunosc doar forma comerciala, prin preconceptii sau fenomene colaterale. Teoretic, astrologul trebuie sa interpreteze astrograme (Diana Spinean, 2012).

Exista persoane publici care se ghidau dupa horoscop. Fostul presedinte american Roland Regan si sotia sa Nancy Regan sunt cunoscuti "pentru faptul ca nu luau nicio decizie importanta fara sa consulte zodiacul" (contribuitor Efemeride). Regan a avut foarte putine erori in viata politica. Predilectiile astrale nu sunt intotdeauna sigure deoarece pot intervenii alti factori externi specifici fiecarui individ. Nu sunt preziceri ale viitorului, ci un punct de reper spre directia pe care ar trebui sa o urmam. " Adevaratul drum in viata nu poate fi oferit numai de astrologie" (Gheoghita Coser, 2005), aceasta nu iti arata destinul, este nevoie si de ratiune in luarea deciziilor.
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.