De ce a scazut natalitatea in Romania

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.47

nivel: Gimnaziu

Premiera s-a inregistrat in 2013 si in cazul noilor nascuti, fiind consemnat un numar mai mic de 180.000, cel mai mic dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial.

"INS are obligatia de a furniza datele privind populatia rezidenta pana la sfarsitul lunii august, dar am finalizat acest proces in proportie de 99%. Astfel, am constatat ca 2013 este primul an dupa Revolutie cu o populatie rezid[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: De ce a scazut natalitatea in Romania

Premiera s-a inregistrat in 2013 si in cazul noilor nascuti, fiind consemnat un numar mai mic de 180.000, cel mai mic dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial.

"INS are obligatia de a furniza datele privind populatia rezidenta pana la sfarsitul lunii august, dar am finalizat acest proces in proportie de 99%. Astfel, am constatat ca 2013 este primul an dupa Revolutie cu o populatie rezidenta mai mica de 20 de milioane de locuitori. Din pacate, dau o asemenea veste. De asemenea, 2013 este primul an in care avem numarul de nou nascuti la nivelul populatiei rezidente mai mic de 180.000", a precizat presedintele INS.

In context, el a atras atentia asupra faptului ca aceasta tendinta de scadere a natalitatii s-a manifestat din 1990 incoace, printre principalele cauze numarandu-se emigratia, in conditiile in care cei care pleaca din tara au, preponderent, varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani, cresterea varstei la care tinerii decid sa aiba copii, dar si faptul ca, in prezent, majoritatea cuplurilor se limiteaza la un copil.
"Avem o scadere dramatica. Aici un singur comentariu se poate face: ca dragile noastre femei si dragii nostri barbati sa-si faca datoria fata de tara si popor, sa sporeasca natalitatea, fiindca altfel vom ajunge la un numar de locuitori foarte mic. Aici ii revine si puterii rolul de a crea conditii optime", a spus Oltean.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.