Datoria vamala

3x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Liceu

Autoritatile vamale solicita o singura garantie pentru o datorie vamala. Autoritatile vamale permit constituirea unei garantii globale, care sa acopere doua sau mai multe operatiuni pentru care a aparut sau poate sa apara o datorie vamala.

Atunci cand potrivit legislatiei vamale constituirea unei garantii este obligatorie, autoritatile vamale stabilesc valoarea unei astfel de garant[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Datoria vamala

Autoritatile vamale solicita o singura garantie pentru o datorie vamala. Autoritatile vamale permit constituirea unei garantii globale, care sa acopere doua sau mai multe operatiuni pentru care a aparut sau poate sa apara o datorie vamala.

Atunci cand potrivit legislatiei vamale constituirea unei garantii este obligatorie, autoritatile vamale stabilesc valoarea unei astfel de garantii la un nivel egal cu:
- valoarea exacta a datoriei vamale sau datoriilor respective cand valoarea poate fi stabilita cu certitudine in momentul solicitarii garantiei,
-in alte cazuri valoarea maxima, asa cum a fost estimata de autoritatile vamale, a datoriei sau datoriilor vamale care au fost sau pot fi generate.

Atunci cand se constituie o garantie globala pentru datorii vamale a caror valoare se poate modifica in timp, valoarea unei astfel de garantii este stabilita la un nivel care sa permita acoperirea in orice moment a datoriei vamale respective.
Atunci cand legislatia vamala prevede constituirea garantiei facultative, o astfel de solicitare a garantiei este lasata la latitudinea autoritatilor vamale atat timp cat acestea considera ca datoria vamala care a fost sau poate fi generata nu este sigur ca se achita in termenul prevazut.

O garantie se poate constitui:
- fie prin depozit in numerar,
- fie printr-un garant.
Depozitele in numerar se constituie in moneda statului membru in care se solicita garantia. Se considera echivalentele unui depozit:
- prezentarea unui cec a carui incasare este garantata de institutia asupra careia este tras, in orice modalitate acceptata de autoritatile vamale,
- prezentarea oricarui alt instrument recunoscut ca mijloc de plata de catre aceste autoritati.

Garantul se angajeaza in scris sa plateasca solidar cu debitorul valoarea garantata a datoriei vamale care devine exigibila.
Atunci cand autoritatile vamale stabilesc faptul ca garantia constituita nu asigura plata datoriei vamale in termenul prevazut sau ca aceasta nu mai este sigura sau suficienta pentru asigurarea platii, ele solicita debitorului sa constituie o garantie suplimentara sau sa inlocuiasca garantia originala cu una noua.

Atunci cand nu este posibila stabilirea precisa a datei la care a aparut datoria vamala, data avuta in vedere la stabilirea regulilor de evaluare adecvate pentru respectivele marfuri este aceea la care autoritatile vamale decid ca marfurile indeplinesc conditiile in care apare o datorie vamala.

O datorie vamala apare la locul in care s-au produs faptele care au generat-o.Atunci cand un regim vamal nu este incheiat pentru marfuri, datoria vamala se considera a fi fost generata acolo unde marfurile:
-au fost plasate sub regimul respectiv sau
-intra in Comunitate sub acel regim .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.