Dare de seama

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.98

nivel: Liceu

Prin aceste manifestari s-a urmarit valorificarea unor componente ale patrimoniului istoriei economice si gandirii economice, abordarea contemporana in spiritul viziunilor novatoare a teoriei si practicii economice din trecutul nostru istoric. Astfel, au fost organizate sesiuni stiintifice cu tema: "Bazele teoriei economice moderne la David Ricardo", "Evolutia Romaniei in viziunea economica si soc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Dare de seama

Prin aceste manifestari s-a urmarit valorificarea unor componente ale patrimoniului istoriei economice si gandirii economice, abordarea contemporana in spiritul viziunilor novatoare a teoriei si practicii economice din trecutul nostru istoric. Astfel, au fost organizate sesiuni stiintifice cu tema: "Bazele teoriei economice moderne la David Ricardo", "Evolutia Romaniei in viziunea economica si sociologica a lui Stefan C. Zeletin", "Conceptiile economice in opera lui A. D. Xenopol" si "Evolutia Romaniei in viziunea economica a lui Gheorghe Zane".

Membrii Comisiei au participat si in acest an la mai multe manifestari stiintifice organizate de diferite institutii si organizatii, precum Asociatia Statisticienilor, la sesiuni stiintifice din centre universitare precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Oradea etc. A fost tiparit volumul al IX-lea de Studii de istorie economica si istoria gandirii economice, care contine studiile prezentate de membrii Comisiei la sesiunile stiintifice organizate in anul 2005.
Comisia de cibernetica socio-economica si-a desfasurat activitatea in cadrul celor 9 sedinte lunare, in care au fost abordate 30 teme interdisciplinare; membrii comisiei au participat cu lucrari la 6 conferinte internationale.

In anul 2007, activitatea de cercetare stiintifica din Institutul National de Cercetari Economice a fost structurata pe participarea la 6 programe ale Academiei Romane (5 programe fundamentale si un program prioritar), cu un total de 49 teme, din care:
1. Evaluarea Starii Economiei Nationale - ESEN (2007-2008). Evolutii reale si nominale in perioada post-aderare. Valorificarea potentialului de dezvoltare si reducerea decalajelor economice - 21 teme;
Pentru diseminarea rezultatelor cercetarii, dincolo de publicarea pe pagina web www.ince.ro (vizitata de peste 43.000 de solicitanti pana la finele anului 2007), Programul editorial al INCE in anul 2007 a cuprins 8 serii de publicatii, cu 77 aparitii.

Cercetatorii din INCE au obtinut - in calitate de titulari sau parteneri in consortii, prin competitie, 180 contracte sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. La acestea s-au adaugat 87 studii, programe si granturi de cercetare ale Academiei Romane si 28 studii sub egida INCE. Au fost elaborate peste 2.800 rapoarte si studii la solicitarea autoritatilor, institutiilor societatii civile, mediului de afaceri etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.