Daltonismul

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.58

nivel: Facultate

Daltonismul este o boala congenitala cauzata de o defectiune a retinei sau a unei portiuni din nervul optic. Desi boala este mostenita pe linie materna, de daltonism sufera in special barbatii. 8% dintre barbati si 0,5% dintre femei sufera de daltonism. Mai mult de 150 de ocupatii nu sunt permise daltonistilor si practic in toate domeniile vietii acestia se gasesc intr-o situatie defavorabila lor.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Daltonismul

Daltonismul este o boala congenitala cauzata de o defectiune a retinei sau a unei portiuni din nervul optic. Desi boala este mostenita pe linie materna, de daltonism sufera in special barbatii. 8% dintre barbati si 0,5% dintre femei sufera de daltonism. Mai mult de 150 de ocupatii nu sunt permise daltonistilor si practic in toate domeniile vietii acestia se gasesc intr-o situatie defavorabila lor.

Trebuie totusi sa facem diferenta dintre cuvintele daltonism si discromatopsie, conceptul din urma fiind mai rareori folosit tocmai din cauza caracterului sau mai stiintific. Diferenta consta in faptul ca in cazul persoanelor discromatopsice toti receptorii cromatici sunt functionali, in timp ce in cazul daltonismului receptorul responsabil pentru culoarea verde sau cea rosie nu functioneaza deloc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.