Cybermarketing-ul versus marketingul traditional

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.91

nivel: Facultate

Este inevitabil ca in elaborarea textelor de publicitate sa nu apara greseli care trebuie sa fie corectate; revizuirile trebuie trimise la agentia de publicitate sau la tipografie, si deseori trebuie sa astepti luni de zile ca o reclama sa apara intr-o publicatie.
• Tehnicile marketingului traditional nu de putine ori s-au dovedit ineficiente Un exemplu ar fi faptul de a trimite pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cybermarketing-ul versus marketingul traditional

Este inevitabil ca in elaborarea textelor de publicitate sa nu apara greseli care trebuie sa fie corectate; revizuirile trebuie trimise la agentia de publicitate sau la tipografie, si deseori trebuie sa astepti luni de zile ca o reclama sa apara intr-o publicatie.
• Tehnicile marketingului traditional nu de putine ori s-au dovedit ineficiente Un exemplu ar fi faptul de a trimite prin corespondenta mesaje intinse si a primi raspunsuri extrem de scurte. La fel este si cu experientele la telefon.

Cybermarketingul in mod natural inlatura toate aceste probleme. Dar in cele mai multe cazuri, cybermarketing nu va inlocui formele traditionale de marketing, ci va adauga sau va scadea la mixul de marketing prezent:
• Va adauga mai multa interactivitate si va diminua din costuri;
• Va adauga multe posibilitati de alegere pentru consumator, dar va inlatura dependenta marketingului de hartie;
• Va adauga mai multa valoare informativa produselor si serviciilor, dar va indeparta barierele din calea extinderii pe pietele internationale.

Cybermarketingul are multe de oferit comparativ cu marketingul traditional, dar nu e vorba de a inlocui reclama traditionala, marketingul direct si vanzarea fata in fata, ci de a le extinde, de fapt de a extinde marketingul traditional in noi directii si modalitati din care beneficiaza atat consumatorii cat si vanzatorii.
Versiunile electronice de cataloage, brosuri, foi speciale nu trebuie sa fie tiparite, ambalate, depozitate, si expediate. Cand clientii primesc informatiile despre produs, nu trebuie angajata secretara sau asistenti pentru a le expedia.

Versiunile electronice pot fi actualizate on-line, deci nu trebuie trimise la tipar pentru schimbari.
Costul pentru mai multe informatii (mai multe pagini sau detalii) este foarte scazut, in unele cazuri, practic nul.
Costul pentru furnizarea acelorasi informatii la mai multi prospectori este de asemenea foarte scazut. in sfarsit, costa foarte putin sa adaptezi clientului informatii furnizate electronic.
Acest avantaj al Cybermarketingului, il putem traduce in obiectiv de dezvoltare comerciala ca rentabilizarea actiunilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.