Cuvinte pentru surzi

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Deasupra mea oamenii zidesc si bat limbajul lor de neinteles. Unora li se face mila de mine si imi mai arunca o coala alba de hartie pe care incep sa o mazgalesc pentru a le spune, pentru a-i face sa inteleaga. Altii imi adreseaza cuvinte cusute cu un cui de gurile lor; mi le scuipa in fata si daca nu le inteleg mi le bat in talpile desculte, murdare si rebele. Vertebrele mele se intind intre stri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cuvinte pentru surzi

Deasupra mea oamenii zidesc si bat limbajul lor de neinteles. Unora li se face mila de mine si imi mai arunca o coala alba de hartie pe care incep sa o mazgalesc pentru a le spune, pentru a-i face sa inteleaga. Altii imi adreseaza cuvinte cusute cu un cui de gurile lor; mi le scuipa in fata si daca nu le inteleg mi le bat in talpile desculte, murdare si rebele. Vertebrele mele se intind intre strigatul esse-ului din mine si tacere ilogica a lor; ma arunc, ma rostogolesc, tip, sfasai, raman cu ochii pironiti in asfintit. In aceasta nebunie permanenta ating cu stupoare si frica deopotriva, dorinta de claustrare intr-un cimitir mai vesel decat acesta al absurdului.

La liziera Existentei mele incerc sa privesc aceasta lume fara anotimp si sa ma joc in continuare cu gandirea mea, sa va manjesc pe vitrine punctele de suspensie de la sfarsitul logicii, de fapt sa traiesc si sa creez, sa traiesc pana la lacrimi in lumea asta devastata de tacere. Ascultti-ma! Am sa creionez ceva-ul in sticla, am sa colorez simfonic aripile ingerilor. Am sa adorm intr-o ceasca si am sa fumez o tigara de vanilie, voi face lumea sa imi daruiasca nebuloase fara nume cu miros de intuneric. Tipetele mele vor fi acte de creatie.

Ma auziti?!?
Fumez aceeasi tigara cu el si ochii nostrii exoftalmici privesc in gol, dincolo de tine. Iti vad tipatul, ma intreb pentru o secunda ce vrei... apoi plec mai departe. Locul meu e luat de un altul ca mine. Apoi un altul, si inca un altul. Sunt multi ca si mine...da , acesta e raspunsul daca aceasta e intrebarea ta. Sau nu, poate totusi nu. Nu stim cum e la tine si cred ca nici nu vrem sa stim. Aici la noi totul e precis : judecatorul, vina , sentinta! Stim exact ce trebuie sa facem si nu ne punem prea multe intrebari; intrebarile ucid! Adevarul e ca ne-a fost intotdeauna frica sa fim singuri si ca am sacrificat totul doar ca sa nu fim.

Nu ne pasa de libertate, lucrul de care fugim e singuratatea. Oare de aceea esti si tu speriat? Sau nu, poate totusi nu... am mai vazut cativa ca tine. Putini ce-i drept, dar existati... si totusi nu va inteleg . Urlati mereu , sau cel putin asta cred ca faceti dupa mimica voastra de neinteles. Nu , nu e bine, nu ar trebui sa imi ridic semne de intrebare in ceea ce va priveste. Intrebarile ucid!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.